Γούρικη αποδείχθηκε η... άδεια Τούμπα για τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει απέναντι στον Πανιώνιο στη Θεσσαλονίκη (έχει να ηττηθεί από τη σεζόν 1985-86) παίρνοντας τη νίκη με 3-1, πανηγυρίζοντας το δεύτερο φετινό του τρίποντο στη Σούπερ Λίγκα μετά το 3-2 επί του Πανσερραϊκού στην πρεμιέρα.
Γούρικη αποδείχθηκε η… άδεια Τούμπα για τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει απέναντι στον Πανιώνιο στη Θεσσαλονίκη (έχει να ηττηθεί από τη σεζόν 1985-86) παίρνοντας τη νίκη με 3-1, πανηγυρίζοντας το δεύτερο φετινό του τρίποντο στη Σούπερ Λίγκα μετά το 3-2 επί του Πανσερραϊκού στην πρεμιέρα.
Ζεστός στην… κρύα Τούμπα
Μπορεί η Τούμπα να μην θύμιζε σε τίποτα την… καυτή έδρα που μας έχει συνηθίσει, λόγω της τιμωρίας του Δικεφάλου για τα όσα έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Άρη, αλλά οι παίκτες του Μάκη Χάβου ήταν από το πρώτο λεπτό ιδιαίτερα… ζεστοί!
Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Ελ Ζαρ έκανε το σουτ, ο Μάχο απέκρουσε, αλλά η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη που – με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται δίκαια για οφσάιντ – έβγαλε την πάσα στον Μουσλίμοβιτς που με πλασέ άνοιξε το σκορ.
Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Σακελλαρίου έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σαλπιγγίδης έκανε την κοντινή προβολή, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ ήδη στο 2-0 στο 11′.
Ο Δικέφαλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τις επεμβάσεις του Μάχο να κρατούν χαμηλά τον δείκτη του σκορ, με τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων διώχνει σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Σαλπιγγίδη και να αποκρούει την εξ επαφής κεφαλιά του Κοντρέρας. Πίεσε ο Πανιώνιος, σκόραρε ο ΠΑΟΚ!
Μετά το… σοκ του πρώτου 20λεπτου, η ομάδα της Νέας Σμύρνης πίεσε για το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο ματς. Ο Τσότσαλιτς είδε την κεφαλιά του να περνάει πάνω από το δοκάρι, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση του Κρέσιτς σε σουτ του Κουμορτζί στο 24′ για να διατηρήσουν οι γηπεδούχοι το μηδέν στην άμυνα.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Πανιωνίου ήρθε στο 30′, με τον Λάτκα να σεντράρει στην περιοχή, αλλά ο Ριέρα δεν κατάφερε να κάνει την κοντινή προβολή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Ο Χάβος αναγκάστηκε να κάνει μόλις στο 31′ την πρώτη του αλλαγή, με τον Μουσλίμοβιτς να αποχωρεί με ενοχλήσεις αφήνοντας τη θέση του στον Φιλομένο. Ο αργεντίνος μπήκε… φουριόζος και είχε και συμμετοχή στο 3ο γκολ της ομάδας του στο 35′, συνεργαζόμενος υποδειγματικά με τον Σαλπιγγίδη, με τον εξαιρετικό στην αναμέτρηση, Φωτάκη, να εκμεταλλεύεται την σύγχυση στην περιοχή του Πανιωνίου για να κάνει από κοντά το 3-0.
Ημίχρονο – αγγαρεία και γκολ της… τιμής
Με το ματς να έχει ουσιαστικά κριθεί, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα στην επανάληψη.
Ο Πανιώνιος έγινε περισσότερο δραστήριος στο τελευταίο τέταρτο και κατάφερε να σκοράρει στο 77ο λεπτό, με τον Μανιάτη να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γουνδουλάκη. Οι νεοσμυρνιώτες… ξεθάρρεψαν στη συνέχεια, αλλά ο Κρέσιτς δήλωσε παρών όπου χρειάστηκε, κρατώντας το 3-1 μέχρι τέλους.
Το φιλμ του αγώνα…
6′ Σέντρα του από δεξιά για τον Πανιώνιο, ο Κουμορτζί πήρε την κεφαλιά η μπάλα άουτ!
8′ ΓΚΟΛ 1-0: Πρώτο σουτ του Ελ Ζαρ μέσα από την περιοχή, ο Μάχο απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη αριστερά μέσα στην περιοχή, έκανε την συρτή σέντρα και ο Μουσλίμοβιτς με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Ωστόσο, όπως έδειξε και το τηλεοπτικό ριπλέι, ο Σαλπιγγίδης στο ξεκίνημα της φάσης βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ.
11′ ΓΚΟΛ 2-0: Σέντρα του Σακελλαρίου από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-0.
15′ Στην κόντρα και πάλι ο ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη που μπήκε στην περιοχή του Πανιωνίου από δεξιά, σούταρε και ο Μάχο έσωσε διώχνοντας σε κόρνερ.
16′ Στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Κοντρέρας πήρε την καρφωτή κεφαλιά και ο Μάχο έσωσε εκ νέου τον Πανιώνιο βγάζοντας ξανά σε κόρνερ.
21′ Εκτέλεση κόρνερ για τον Πανιώνιο από δεξιά με τον Μανιάτη, ο Τσότσαλιτς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς.
30′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο, όταν μετά από λάθος διώξιμο – κόντρα πάνω στον Μουσλίμοβιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Τσότσαλιτς από δεξιά, αυτός έκανε μια σέντρα-σουτ και ο Ριέρα από κοντά δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
35′ ΓΚΟΛ 3-0: Σαλπιγγίδης και Φιλομένο έπαιξαν ωραία το 1-2 έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, ο Έλληνας επιθετικός του ΠΑΟΚ βρέθηκε απέναντι από τον Μάχο, έκανε το σουτ, οι αμυντικοί κόντραραν, η μπάλα έφτασε τον Φωτάκη και με απευθείας σουτ έκανε το 3-0.
77′ ΓΚΟΛ 3-1: Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά για τον Πανιώνιο, ο Μανιάτης νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κρέσιτς.
80′ Καλή στιγμή για τον Πανιώνιο, όταν μετά από σουτ του Χίκα έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του ΠΑΟΚ και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα, αλλά ο Κρέσιτς πετάχτηκε στην δεξιά γωνία του και μπλόκαρε.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.