Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Ανδρέας Λιόντος, αναφορικά με την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων της Λάρισας προς τον Βόλο για το θεσσαλικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο παράγοντας των «βυσσινί» με προσωπική ανακοίνωση καταφέρεται εναντίον του Αχιλλέα Μπέου, δίχως να τον κατονομάσει, της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου και των παραγόντων της γειτονικής πόλης και καλεί τους φιλάθλους της Λάρισας να πάνε με κάθε μέσο και τρόπο στο Πανθεσσαλικό για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους!

«Με οργή παρακολουθούμε εδώ και μία εβδομάδα το κρεσέντο των προκλήσεων εκ μέρους του «επώνυμου φιλάθλου» και της διοίκησης της γειτονικής ομάδας που μοιράζεται το ίδιο χρώμα και όνομα με τον εκ Πειραιώς προερχόμενο δυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η αθλιότητα, η αστειότητα και η γελοιότητα έχουν χτυπήσει κόκκινο. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Και ενώ μαζί με δεκάδες χιλιάδες συνοπαδούς μας, αλλά και όλους τους πολίτες της Λάρισας αγανακτούμε και συσπειρωνόμαστε γύρω από την ΑΕΛ μας και την πόλη μας στον αντίποδα παρακολουθούμε το «θέατρο του παραλόγου», την «σιωπή των αμνών, το «μετέωρο βήμα του κουναβιού», εκ μέρους των παραγόντων της γειτονικής πόλης. Είτε μιλάμε για πολιτικούς, είτε για αθλητικούς παράγοντες, είτε για δημοσιογράφους, είτε για την τοπική κοινωνία που όλοι τους δείχνουν ένοχη ανοχή (ή μήπως σιωπηρή υποστήριξη;) απέναντι στον πανελλήνιο εξευτελισμό της πόλης τους.

Ας αδιαφορήσουμε όμως εν τέλει για όλους αυτούς. Ας τους αφήσουμε μόνους στον θλιβερό κατήφορο που επέλεξαν. Δε υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε με τα καπρίτσια των νεοφώτιστων που αναζητούν νόημα και λόγο για την ύπαρξή τους.

Για εμάς -και ειδικά μετά την πανηγυρική κατάρρευση της «απαγόρευσης εισόδου»- ένα μένει πια να πράξουμε:

ΟΛΟΙ ΒΟΛΟ!»

Ο καθένας από εμάς όπως μπορεί, με ΙΧ και λεωφορεία, με τρένα και ποδήλατα ακόμη και με τα πόδια, ας πάμε είμαστε Όλοι εκεί να τραγουδήσουμε ειρηνικά για την Ομάδα μας.

ΟΛΟΙ ΒΟΛΟ!

Γιατί εμείς -σε αντίθεση με αυτούς- μιλάμε με τις πράξεις μας.

Ανδρέας Λιόντος

Πρόεδρος Ερασιτεχνικής Α.Ε.Λ. 1964».

ΠΑΕ ΑΕΛ: Ολοι ξέρουν ποιος είναι ποιος

Ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων και δηλώσεων ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό Βόλου συνεχίστηκε, με τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ, την ανακοίνωση της λαρισινής ΠΑΕ, με την οποία οι βυσσινί απαντούν στον μεγαλομέτοχο της βολιώτικης ομάδας, Αχιλλέα Μπέο, δίχως, ωστόσο να τον κατονομάζουν.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Μετά από το ρεκόρ επίσημων ανακοινώσεων, εμφανίσεων σε τηλεοπτικά δίκτυα και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καλούμαστε να απαντήσουμε στο παραλήρημα ενός επαγγελματία παράγοντα.

Οι δηλώσεις του πρόεδρου της ερασιτεχνικής ΑΕΛ είναι αποκλειστικά δικής του έμπνευσης και φέρουν την υπογραφή του. Άλλωστε αν εμείς ως ΠΑΕ ΑΕΛ θέλαμε να… εμπνεύσουμε οποιονδήποτε ή να δυναμιτίσουμε το κλίμα, ο επαγγελματίας παράγοντας μας έδωσε τις τελευταίες ημέρες άπειρες ευκαιρίες.

Επιλέξαμε, όμως, να διατηρήσουμε τη στάση που μας διακρίνει εδώ και πολλά χρόνια και να μην παρεκκλίνουμε από τις αρχές μας. Λυπούμαστε για το γεγονός ότι μπήκαμε σε διαδικασία απαντήσεων, αλλά αναγκαστήκαμε να το πράξουμε μόνο και μόνο για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια…

Αφού, λοιπόν, έγινε λόγος για ειλικρίνεια, δεν κατανοούμε γιατί η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αφαίρεσε από την επίσημη ιστοσελίδα της την ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει σε Έλληνες πολίτες την είσοδο στην πόλη του Βόλου.

Επίσης, δεν γνωρίζουμε κανέναν στην ΠΑΕ ΑΕΛ που να είναι απόφοιτος των Σχολών Μωραϊτη και τέλος δεν είναι ανάγκη «να μάθει πολύ γρήγορα όλη η Ελλάδα» οτιδήποτε, αφού ήδη γνωρίζει ποιος είναι ποιος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ