Προς τις 1.600 μονάδες ενισχύεται το Χρηματιστήριο
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται προς τα επίπεδα των 1.600 μονάδων και την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.
Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.
Η προσοχή αναμένεται να στραφεί στον τραπεζικό κλάδο, μετά την ανακοίνωση της Εθνικής ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών που προέκυψαν από τη μετατροπή ομολογιών θα ξεκινήσει τελικά την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου.
Την Πέμπτη, η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε 2,84%, με τους αναλυτές να επικαλούνται φήμες ότι η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινούσε νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία.
Στις 15:30 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,82% στις 1.599,09 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 56,5 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η αγορά είχε ενισχυθεί μέχρι τις 1.604 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 0,72%, της μεσαίας κέρδη 0,29% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 0,17%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε πτώση 0,13%.
Συνολικά, 85 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 79 πτωτικά και 531 παρέμεναν σταθερές.
Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές είναι σε έδαφος, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,14% στις 5.749,74 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC-40 σημείωνε άνοδο 0,13% στις 3.883,38 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,10% στις 6.617,91 μονάδες.
Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές επικράτησαν ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9.426,71 μονάδες με κέρδη 0,54%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442