WRC – Ράλι Ισπανίας 2010, 1η μέρα: Γαλλική μονομαχία!
Ο Sebastien Loeb βγήκε νικητής της συγκλονιστικής μάχης με τον Sebastian Ogier στο –χωμάτινο- πρώτο σκέλος του αγώνα της Καταλονίας και πλέον φαντάζει απόλυτο φαβορί για τη νίκη, καθώς τα δύο επόμενα σκέλη θα διεξαχθούν σε ασφάλτινη επιφάνεια.
Στην πρωτοπορία του Ράλι Ισπανίας παρέμεινε ο Sebastien Loeb μετά το απογευματινό loop των τριών χωμάτινων Ειδικών Διαδρομών της πρώτης ημέρας του 12ου φετινού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, παρά την προέλαση του Sebastien Ogier που πλησίασε τον πρωταθλητή στα τέσσερα δευτερόλεπτα.
Ο αγώνας της Ιβηρικής διεξάγεται φέτος σε μεικτή επιφάνεια. Το σημερινό πρώτο σκέλος περιλάμβανε χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές και τα δύο επόμενα (23-24/10) περιλαμβάνουν ασφάλτινες. Αυτό σημαίνει ότι με την πρωτοπορία του και την ανωτερότητά του στην άσφαλτο, ο S. Loeb έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη νίκη.
Ο Jari Matti Latvala δεν κατάφερε να ακολουθήσει τη μάχη των Γάλλων, εξαιτίας οδηγικών λαθών στις δύο τελευταίες Ειδικές της ημέρας. Μετά την 4η Ειδική, ο Φινλανδός –που εντυπωσίασε ξανά- βρισκόταν σε απόσταση μόλις οκτώ δευτερολέπτων από τον S. Loeb.
Ωστόσο, στο δεύτερο σκέλος θα απειληθεί από τον Petter Solberg, που κέρδισε σήμερα τέσσερις Ειδικές και θα προσπαθήσει το Σάββατο να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητα της Citroen C4 WRC στην άσφαλτο – αν και ο J.M. Latvala έδειξε στη Γαλλία καλός και σε αυτή την επιφάνεια. Διαβάστε εδώ τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη του πρώτου σκέλους του Ράλι Ισπανίας.
WRC – ΡΑΛΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ 2010
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
(Μετά την 1η μέρα)
1. Loeb (Citroen) 1:25:26.8
2. Ogier (Citroen Junior) +3.8
3. Latvala (Ford) +19.9
4. P.Solberg (Solberg Citroen) +22.4
5. Hirvonen (Ford) +42.4
6. Sordo (Citroen) +54.7
7. Wilson (Stobart Ford) +2:46.9
8. Villagra (Munchi’s Ford) +3:21.2
9. Block (Monster Ford) +3:42.8
10. H.Solberg (Ford Fiesta S2000) +4:21.6
auto.in.gr
- Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού
- Πολύνεκρο δυστύχημα στο Περού – Φορτηγάκι έπεσε σε γκρεμό, σκοτώθηκαν 14 άτομα
- Οι αισιόδοξοι ζουν έως και 8 χρόνια περισσότερο;
- Καιρός: Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στην επικράτεια – Καταιγίδες στα βόρεια ορεινά
- Η αληθινή γεωγραφία της Οδύσσειας: Οι χάρτες, οι μύθοι και το διαχρονικό μυστήριο του ταξιδιού του Οδυσσέα
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξέρει: Μέσα στην προπόνηση του σταρ του ποδοσφαίρου
- Μισθοί: Ο νέος χάρτης για το 2027 – Στα 950 ευρώ ο κατώτατος
- Υπερπαγκοσμιοποίηση 2.0: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη δεν επιβράδυνε τον κόσμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442