
Προς τις κινεζικές ακτές κατευθύνεται ο τυφώνας «Μέγκι»
Ο τυφώνας «Μέγκι», ο οποίος στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 10 ανθρώπων στις Φιλιππίνες, ανέκτησε μέρος της ισχύος του περνώντας από τα θερμά νερά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και κατευθύνεται προς τις ακτές της Κίνας.
Ο τυφώνας «Μέγκι», ο οποίος στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 10 ανθρώπων στις Φιλιππίνες, ανέκτησε μέρος της ισχύος του περνώντας από τα θερμά νερά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και κατευθύνεται προς τις ακτές της Κίνας.
Ο τυφώνας, με ανέμους ταχύτητας 175 χλμ/ώρα στο κέντρο του, κινείται βορειότερα από ό,τι αναμενόταν και πλέον προβλέπεται να πλήξει τις κινεζικές ακτές μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Ζιανγκζιού.
Προς το παρόν δεν υπάρχει πλήρης αποτίμηση των ζημιών στις βόρειες Φιλιππίνες, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που εξακολουθούν να επικρατούν και των πολλών κλειστών δρόμων.
Ο «Μέγκι» χαρακτηρίστηκε από τους μετεωρολόγους ως «υπέρ-τυφώνας». Τη Δευτέρα σάρωσε τη νήσο Ισαβέλα με ανέμους 250 χιλιομέτρων την ώρα.
«Πολλοί άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται βοήθεια σε αυτές τις περιοχές. Πρέπει να πάμε εκεί σήμερα και να εκτιμήσουμε πώς μπορεί η κυβέρνηση να τους βοηθήσει» δήλωσε η Κορασόν Σολίμαν, γραμματέας κοινωνικής πρόνοιας.
Η Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών ανέφερε ότι κατά τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις έχουν καταστραφεί 105.00 τόνοι ρυζιού, 33.000 τόνοι καλαμποκιού και άλλες καλλιέργειες. Η ζημιά για τη γεωργία εκτιμάται ότι ξεπέρασε το 1,5 δισ. πέσος (34 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Το μέλλον είναι εδώ – Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζει το νέο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Σοκ στις ΗΠΑ: Καθηγητής μουσικής βίασε και σκότωσε την αδελφή της γυναίκας του
- Πετράλωνα: «Όσο κι αν ανησυχούσα δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα καταρρεύσει άμεσα» – Συγκλονίζει η μηχανικός που έσωσε τους ένοικους
- Ρεάλ Μαδρίτης: Τέλος ο Τρέι Λάιλς (pic)
- Village People: Η ανίερη συμμαχία με τον Τραμπ και η μεγάλη προδοσία του YMCA
- ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 14 Ιουλίου, κατά της Συνταγματικής Αναθεώρησης που προωθεί η κυβέρνηση


