
Όρους θέτει στην πορτογαλική κυβέρνηση η αντιπολίτευση για τον προϋπολογισμό του 2011
Το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (PSD) ανακοίνωσε ότι «έθεσε όρους» στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας προκειμένου να στηρίξει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης μειοψηφίας των Σοσιαλιστών για το 2011.
Το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (PSD) ανακοίνωσε ότι «έθεσε όρους» στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας προκειμένου να στηρίξει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης μειοψηφίας των Σοσιαλιστών για το 2011.
Ο γενικός γραμματέας του κόμματος Μιγκέλ Ρέλβας είπε ότι η πολιτική επιτροπή του PSD «θα λάβει την οριστική απόφαση» για το εάν θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό στις 29 Οκτωβρίου, στη Βουλή.
«Οι όροι τέθηκαν, επαφίεται στην κυβέρνηση να τους εκπληρώσει ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός», είπε ο Ρέλβας μετά από συνάντηση της ηγετικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι είναι οι όροι.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι εάν το PSD καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, ο οποίος προβλέπει μειώσεις μισθών στον δημόσιο τομέα και αύξηση των φόρων, η κυβέρνηση δε θα συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων στη Βουλή για την ψήφισή του, με το φάσμα της πολιτικής «παράλυσης» και την συνέχιση του υψηλού κόστους δανεισμού να προβάλλει απειλητικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Καϊρου
- Αποστολία Ζώη: Το ατύχημα της τραγουδίστριας – Τι λέει η ίδια
- Σιθωνία: «Μόλις έπεσε η στάθμη του νερού…» – Πώς εντοπίστηκαν το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά σε ξενοδοχείο
- Άρης: Οι συναντήσεις που είχε ο Γρηγορίου για το ματς με τον Λεβαδειακό
- Greece’s Minimum Wage Debate: High Ratios, Complex Trade-Offs
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
