Μέτρα ύψους 2,3 δισ. ευρώ για τη στήριξη της απασχόλησης προωθεί η κυβέρνηση
Δεκαεπτά προγράμματα του ΟΑΕΔ, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, για τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση των απολυμένων, θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός.
Δεκαεπτά προγράμματα του ΟΑΕΔ, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, για τη στήριξη της απασχόλησης θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, το μεγαλύτερο απ’ αυτά τα προγράμματα θα είναι αυτό που θα προβλέπει την επιχορήγηση 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, για τη διατήρτηση τουλάχιστον 400.00 θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Μέσω του προγράμματος θα επιχορηγείται το μη μισθολογικό κόστος, δηλαδή οι μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές, με έμφαση ειδικές ομάδες εργαζομένων, όπως, για παράδειγμα, άτομα με αναπηρία και εργαζομένοι άνω των 50 ετών.
Ο προϋπολογισμός είναι 992 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.
Τα υπόλοιπα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα αφορούν στη ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, των γυναικών, των εργαζομένων στον τουρισμό κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νεότερη απόφαση για αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
- Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη: Φάγατε μεγάλη ήττα από τον λαό και δεν θα είναι η τελευταία
- Ιδού πόσες ώρες videogames την εβδομάδα βλάπτουν την υγεία
- Κολυδάς: Η προειδοποίηση εν μέσω επέλασης της κακοκαιρίας για το «ζήτημα ποιότητας πρόγνωσης»
- Marseaux – Εύη Δρούτσα: Η κόντρα για τη Eurovision καλά κρατεί – Πινγκ πονγκ οι απαντήσεις
- Στις 4/2 το Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός