
Να απολογηθεί για την «κρατική τρομοκρατία» ζητά από το Ισραήλ ο Ταγίπ Ερντογάν
Νέα πυρά κατά του Ισραήλ «εκτόξευσε» ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας το για άλλη μια φορά για «κρατική τρομοκρατία» και ζητώντας του απολογηθεί για τα εννέα θύματα της επίθεσης κατά της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας τον Μάιο.
Για «κρατική τρομοκρατία» κατηγορεί ξανά το Ισραήλ ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας του να απολογηθεί για τα θύματα από την επίθεση κατά της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας τον Μάιο.
«Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί για την κρατική τρομοκρατία στην Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Εννέα άτομα σκοτώθηκαν από την εισβολή ισραηλινών δυνάμεων στο τουρκικό σκάφος «Mavi Marmara» που κατευθυνόταν προς τη Γάζα. Η εισβολή έγινε σε διεθνή ύδατα τουλάχιστον 40 μίλια από τον τελικό προορισμό του.
Το περιστατικό της 31ης Μαΐου έγινε η αφορμή να διαταραχτούν οι ήδη τεταμένες σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ιράν: Για συμφωνία μιλά πάλι ο Τραμπ «την επόμενη εβδομάδα»
- Λίβανος: Πλήγματα από Ισραήλ και Χεζμπολά μετά τις διαβεβαιώσεις Τραμπ για τον τερματισμό τους
- Έκτακτη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την κλιμάκωση στον Λίβανο
- Ουκρανία: Μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση εναντίον του Κίεβο και άλλων πόλεων σε όλη τη χώρα
- ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο περιορίζει περαιτέρω την πρόσβαση στους δημοσιογράφους
- Η ΕΕ νομιμοποιεί την μεταφορά απελαθέντων σε τρίτες χώρες εκτός ένωσης
