
Σοβαρές ζημιές από ανεμοστρόβιλο που «χτύπησε» την Κύθνο
Ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και εκκλησίες προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης την Κύθνο και συγκεκριμένα την περιοχή από την παραλία Απόκρουση έως τον Προφήτη Ηλία. Από τον ανεμοστρόβιλο έπεσαν δέντρα και στύλοι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του νησιού να μείνει χωρίς ρεύμα.
Ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και εκκλησίες προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης την Κύθνο και συγκεκριμένα την περιοχή από την παραλία Απόκρουση έως τον Προφήτη Ηλία.
Πιο συγκεκριμένα, φθορές σημειώθηκαν σε 15 αυτοκίνητα, 11 σπίτια, πέντε εκκλησίες, σε καταστήματα και σε 10 αποθήκες.
Επίσης, έπεσαν δέντρα και 15 στύλοι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του νησιού να μείνει χωρίς ρεύμα. Συνεργείο της ΔΕΗ βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής στη Κύθνο, προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημιές στην ηλεκτροδότηση.
Σύμφωνα με ειδικούς, ο ανεμοστρόβιλος εμφανίστηκε επειδή σε κοντινή περιοχή είχε εκδηλωθεί έντονη καταιγίδα και όπως επισημαίνουν η πρόβλεψη για την εμφάνιση τους μπορεί να γίνει περίπου 15 λεπτά νωρίτερα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση του κόσμου.
Ακόμη έχουν μικρό χρόνο «ζωής» και εκδηλώνονται σε περιορισμένο χώρο, με αποτέλεσμα να μην επεκτείνονται σε ευρύτερη περιοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς: «Τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τις είχε κοστολογήσει αυτή η κυβέρνηση;»
- Με Χουάντσο και πέντε ΝΒΑers η Ισπανία κόντρα στην Ελλάδα
- Αγρίνιο: Συναγερμό για φωτιά – Σηκώθηκαν τέσσερα αεροσκάφη
- Δύο καλοκαιρινά gadget που μετατρέπουν την άνεση σε… προέκταση του χεριού μας
- Προβλέψεις-σοκ από την Παγκόσμια Τράπεζα για ανάπτυξη και πληθωρισμό
- ΠΑΣΟΚ για νόμο Πιερρακάκη: Εικονική μη κερδοσκοπία, εικονικές διαδικασίες, εικονικά πανεπιστήμια

