Μυτιληναίος και Motor Oil διεκδικούν το 49% της ΕΠΑ Αττικής
Προσφορά για εξαγορά του 49 % της Εταιρίας Παροχής Αερίου, που διανέμει το φυσικό αέριο στους καταναλωτές του λεκανοπεδίου Αττικής θα υποβάλουν οι όμιλοι Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου, μέσω της κοινής ενεργειακής εταιρίας που δραστηριοποιείται στο φυσικό αέριο. Ο όμιλος σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί και στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ενώ θεωρεί μη ελκυστικές τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.
Προσφορά για εξαγορά του 49 % της Εταιρίας Παροχής Αερίου, που διανέμει το φυσικό αέριο στους καταναλωτές του λεκανοπεδίου Αττικής θα υποβάλουν οι όμιλοι Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου, μέσω της κοινής ενεργειακής εταιρίας που δραστηριοποιείται στο φυσικό αέριο, όπως ανέφερε την Πέμπτη ο Ε.Μυτιληναίος.
Η ΕΠΑ Αττικής, θυγατρική της ΔΕΠΑ κατά 51%, έχει την αποκλειστική άδεια διανομής φυσικού αερίου στο λεκανοπέδιο ενώ στο δίκτυο του αερίου έχει αναπτύξει και οπτικές ίνες. Το υπόλοιπο 49% της εταιρείας και το μάνατζμεντ ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρίες (μεταξύ των οποίων και η Shell που έχει ήδη αποχωρήσει από την ελληνική αγορά υγρών καυσίμων).
Ο Ε.Μυτιληναίος ανέφερε ότι ανάλογο ενδιαφέρον θα εκδηλώσουν και άλλοι όμιλοι, από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ότι η προοπτική εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης δημιουργεί περιθώριο ευκαιριών για την ΕΠΑ καθώς το ανταγωνιστικό καύσιμο προς το φυσικό αέριο είναι το πετρέλαιο θέρμανσης.
Ο όμιλος σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί και στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ενώ θεωρεί μη ελκυστικές τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ οι οποίες θα επιβαρυνθούν από το 2013 και με αυξημένα κόστη αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις γενικότερες οικονομικές εξελίξεις ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι τα δύο βασικά ζητήματα τώρα είναι η επιτυχής έκβαση της προσπάθειας συλλογής των φόρων και ο τρόπος που θα μπουν οι βάσεις για σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας.
«Χωρίς ανάπτυξη, είπε, το πρόγραμμα της τρόικας δεν θα πετύχει. Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Η ανάπτυξη θα δώσει ανάσα στα έσοδα», ανέφερε, εκτιμώντας ότι ότι η πιθανότητα η τρόικα να αποσύρει την υποστήριξή της είναι πάρα πολύ μικρή, όπως επίσης ότι έχει απομακρυνθεί πάρα πολύ η πιθανότητα χρεοκοπίας, όπως δείχνει και η καθοδική πορεία των spread ενώ προέβλεψε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το Πάσχα του 2011.
Ο ίδιος απαντώντας σε ερωτήσεις εκτίμησε ότι θα γίνει αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της χώρας, δηλαδή επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής, ότι το 2011 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά αλλά προσδοκά ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ενώ τόνισε ότι «για πρώτη φορά μετά από καιρό υπάρχει πολιτική βούληση για πληρωμή πολιτικού κόστους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σέρρες: Πήγε να παραλάβει το νεκρό πατέρα της από το νοσκομείο και της έδωσαν λάθος σορό
- Aryna Sabalenka: Χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές στη Μύκονο για την καλύτερη τενίστρια του κόσμου
- Στην Αλεξανδρούπολη οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
- Σε εξέλιξη το έργο πρόσβασης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και στο εξωκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442