
«Εξομολόγηση» του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας για την ελληνική οικονομία και τον Γ.Παπανδρέου
Σε ένα διάλογο που είχε με τον Γ.Παπανδρέου, τον Ιανουάριο του 2009, στο Βερολίνο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ, στο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Σε ισορροπία».
Σε ένα διάλογο που είχε με τον Γ.Παπανδρέου, τον Ιανουάριο του 2009, στο Βερολίνο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ, στο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Σε ισορροπία».
Ο σοσιαλδημοκράτης κ. Στάινμπρουκ ήταν το «δεξί χέρι» της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ στην κυβέρνηση του «Μεγάλου Συνασπισμού» Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών, την περίοδο 2005-2009.
Σχετικά με τη συνάντηση, λοιπόν, που είχε με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος ήταν τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει τα εξής:
Η δήλωση αυτή, που αποκάλυψε ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών, ερμηνεύεται από κύκλους της αντιπολίτευσης και ως επιβεβαίωση της θέσης τους ότι ο σημερινός πρωθυπουργός γνώριζε αρκετά πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αλλά ωστόσο έλεγε προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν».
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στο βιβλίο του ο κ. Στάινμπρουκ καταλογίζει ευθύνες στην Άνγκελα Μέρκελ, επειδή δεν στήριξε έγκαιρα την Ελλάδα, όταν στα τέλη του 2009 η χώρα βρέθηκε στο στόχαστρο της διεθνούς κερδοσκοπίας και οδηγήθηκε τελικά στην «αγκαλιά» της τρόικας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ απορρίπτουν ξανά πρόταση του Ιράν για συμφωνία – Ορατός κίνδυνος επανέναρξης στρατιωτικών επιχειρήσεων
- Επιδόματα: Αλλάζει ο «χάρτης» για χιλιάδες δικαιούχους
- Η Ευρώπη αναθεωρεί επί τω χείρω τις προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό, λέει ο Ντομπρόβσκις
- ΤτΕ: Διπλάσιες οι ενεργειακές αυξήσεις στην Ελλάδα από την ευρωζώνη – Πληθωρισμό 10% αναμένουν τα νοικοκυριά
- Απίστευτο σενάριο για Λίβερπουλ και Ολίσε – Οι «κόκκινοι» δίνουν εξωπραγματικό ποσό για τον Γάλλο της Μπάγερν
- Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και να αναλάβει πρωτοβουλίες



