Στην πράσινη ανάπτυξη επικεντρώθηκε η ομιλία Παπανδρέου στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Ασίας
Στη σημασία της πράσινης ενέργειας με θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, αλλά και στις ελληνοκινεζικές σχέσεις στο πλαίσιο της σινοευρωπαϊκής συνεργασίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην 8η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Ασίας, στις Βρυξέλλες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχθηκε τα συγχαρητήρια της Άνγκελα Μέρκελ για την πρόοδο της χώρας.
Στη σημασία της πράσινης ενέργειας με θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, αλλά και στις ελληνοκινεζικές σχέσεις στο πλαίσιο της σινοευρωπαϊκής συνεργασίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην 8η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Ασίας που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.
Αναφερόμενος ειδικότερα στη σημασία των ελληνοκινεζικών σχέσεων, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ελληνοκινεζικό ινστιτούτο για την ανάπτυξη και τη ναυτιλία.
Εξάλλου, ο πρωθυπουργός δέχθηκε συγχαρητήρια από την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για την πρόοδο της χώρας και την ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων, ενώ κατά τη συνεδρίαση διατυπώθηκαν θετικά σχόλια για το ότι ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο επέλεξε την Ελλάδα ως πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε, τέλος, ειδική αναφορά στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου που θα βασίζεται στην πράσινη ανάπτυξη.
Στο περιθώριο της συνόδου ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ινδίας Μοχάμαντ Ανσάρι. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη συνεργασία Ελλάδας και Ινδίας σε θέματα τουρισμού, υψηλής τεχνολογίας, ναυτιλίας και πολιτιστικών σχέσεων. Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα ασφαλείας, για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και τις χώρες των Βαλκανίων.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων ελληνο-ινδικών διπλωματικών σχέσεων, ο Ινδός αντιπρόεδρος ζήτησε να υπάρξει μια νέα στρατηγική σχέση της Ινδίας με την Ελλάδα.
Επόμενος σταθμός του Έλληνα πρωθυπουργού είναι το Βελιγράδι, όπου θα μιλήσει το απόγευμα της Τρίτης στην Ετήσια Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Σερβίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Ο πόλεμος του Τραμπ ανέβασε στο 3,8% τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023
- Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε πίσω της η μία 17χρονη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442