
Κίνηση-έκπληξη από την Τράπεζα της Ιαπωνίας με νέα μείωση των επιτοκίων
Σε μία κίνηση που εξέπληξε τις αγορές, η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε την Τρίτη στη μείωση του ήδη πολύ χαμηλού βασικού της επιτοκίου (σε 0%-0,10% από 0,10%), ενώ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ταμείο για την αγορά χρηματοπιστωτικών τίτλων.
Σε μία κίνηση που αιφνιδίασε ευχάριστα τις αγορές, η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε την Τρίτη στη μείωση του ήδη πολύ χαμηλού βασικού της επιτοκίου, ενώ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ταμείο για την αγορά χρηματοπιστωτικών τίτλων.
Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας μείωσε, για πρώτη φορά από το 2008, το βασικό της επιτόκιο στο 0%-0,10% (χαμηλότερο επίπεδο από το 2006) από 0,10% και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός fund, ύψους 5 τρισ. γεν (72 δισ. ευρώ), για αγορές χρηματοπιστωτικών τίτλων.
Παράλληλα, υποσχέθηκε να διατηρήσει τα επιτόκια σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα έως ότου σταθεροποιηθούν οι τιμές.
Το γεν υποχώρησε μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΤτΙ, ενώ μεγάλη άνοδο σημείωσε το χρηματιστήριο.
«Η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας θα περιορίσει τον κίνδυνο υποχώρησης της ισοτιμίας
δολαρίου/γεν κάτω από τα 83 γεν, αν και αναμένω ακόμη ότι θα υπάρξουν μεγάλες προσφορές
κοντά στα 85 γεν», σχολίασε στο Reuters αναλυτής της Credit Suisse.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό – Το πρώτο μήνυμα που έστειλε
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
