Συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ της Weather Ivestments και της ρωσικής VimpelCom
Σε συμφωνία κατέληξαν οι συνομιλίες για συγχώνευση μεταξύ της ρωσικής VimpelCom και θυγατρικών της Weather Ιnvestments του Αιγύπτιου μεγιστάνα Ναγκίμπ Σαουίρις. Από τη συμφωνία εξαιρείται πλήρως η ελληνική Wind ενώ η συγχώνευση οδηγεί στη δημιουργία του πέμπτου μεγαλύτερου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών παγκοσμίως.
Σε συμφωνία κατέληξαν οι συνομιλίες για συγχώνευση μεταξύ της ρωσικής VimpelCom και θυγατρικών της Weather Ιnvestments του Αιγύπτιου μεγιστάνα Ναγκίμπ Σαουίρις, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.
Από τη συμφωνία εξαιρείται πλήρως η ελληνική Wind, υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας.
Η VimpelCom αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο 51,7% της Weather στην αιγυπτιακή Orascom και το 100% της ιταλικής Wind Telecomunicazioni. Η αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 6,5 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει το Bloomberg.
H συμφωνία προβλέπει την έκδοση 326 εκατ. νέων μετοχών της VimpelCom για τους μετόχους της Weather που θα αντιπροσωπεύουν το 20% του μετοχικού κεφαλαίου και το 18,5% των δικαιωμάτων ψήφου της νέας εταιρείας.
H συγχώνευση οδηγεί στη δημιουργία του πέμπτου μεγαλύτερου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών παγκοσμίως βάσει συνδρομητών. Οι εταιρείες που συγχωνεύονται είχαν κέρδη συνολικά 21,5 δισ. δολάρια και κέρδη προ φόρων 9,5 δισ. δολάρια το 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αργεντινή: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου
- Βενεζουέλα: Εμφανίζεται ως η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ σε χάρτη που ανάρτησε ο Τραμπ (εικόνα)
- Ιράν: Και η Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε επιθέσεις τον Μάρτιο κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας
- Νότια Αφρική: Απομακρύνονται εσπευσμένα 300 υπήκοοι Γκάνας έπειτα από επεισόδια ξενοφοβικής βίας
- Ισημερινός: Δολοφόνησαν γυναίκα δικαστή – Είχε δεχτεί απειλές
- Λίβανος: 13 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Αναμεσά τους παιδί, γυναίκα και 2 διασώστες
- ΗΠΑ – Τουρκία: Αμερικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για την πιθανή επαναπροσέγγιση στο θέμα των F-35
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Γιατί;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 13.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-16834998-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442