Με όχημα ένα νέο κόμμα επιδιώκει ο Περβέζ Μουσάραφ την επιστροφή στην εξουσία
Με σκοπό την επιστροφή στην εξουσία ανήγγειλε την ίδρυση κόμματος ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, ζήτησε «μηδενική ανοχή για τον εξτρεμισμό» αλλά και συγγνώμη για τα σφάλματα που διέπραξε κατά τη διάρκεια της θητεία του.
Με σκοπό την επιστροφή στην εξουσία ανήγγειλε την ίδρυση κόμματος ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, ζήτησε «μηδενική ανοχή για τον εξτρεμισμό» αλλά και συγγνώμη για τα σφάλματα που διέπραξε κατά τη διάρκεια της θητεία του.
Σε εκδήλωση στο Λονδίνο όπου παραβρέθηκαν εκατοντάδες οπαδοί του ο Περβέζ Μουσάραφ τόνισε ότι πήρε αποφάσεις που είχαν αρνητική επίπτωση στη χώρα του, αν και δεν διευκρίνισε ποιες ήταν αυτές οι αποφάσεις.
Όπως ακόμη διευκρίνισε τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να περιορίσουν «το σκοτάδι που κυριαρχεί στο Πακιστάν» και πρόσθεσε: «Έχω εμπιστοσύνη ότι μπορώ να οδηγήσω το Πακιστάν προς το φως».
Ο ίδιος, όπως είπε, μπορεί να αντιμετωπίσει το ανοιχτό και οξύ πρόβλημα από τη δράση της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν στη χώρα και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μηδενική ανοχή στον εξτρεμισμό.
Ζήτησε ακόμη το Πακιστάν να λάβει ενεργό μέρος στο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν θα αλλάξει η στάση του Πακιστάν προς τις ΗΠΑ.
Παρά την επιθυμία του Μουσάραφ να επιστρέψει στη κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, προφανώς και στο ίδιο το Πακιστάν από όπου έφυγε το 2008, η πολιτική επάνοδος μάλλον δεν θα είναι εύκολη για τον ίδιο, εκτιμούν αναλυτές. Άγνωστη παραμένει και η επιρροή στο στρατό –ο ίδιος ήταν στρατηγός, αλλά τα τελευταία χρόνια πολλοί υποστηρικτές του έχουν παραιτηθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις της εφορίας για ληξιπρόθεσμα χρέη – Πότε χάνεται η ρύθμιση
- Καύσωνας στη Γαλλία: 37 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» – Ο πύργος του Άιφελ και μουσεία κλείνουν νωρίς
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
- Τβέντε – ΠΑΟΚ 3-2: Με κενά στην άμυνα ο δικέφαλος, τραυματίστηκε ο Ελουστόντο (vid)
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442