Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μείωση έως 20% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Μείωση έως 20% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Άρχισε την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), του ειδικού τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας, η τιμή του οποίου είναι 10% ή 20% χαμηλότερη από το σημερινό τιμολόγιο και αφορά σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, αποκλειστικά για την κατανάλωση στην κύρια κατοικία τους.

Άρχισε την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), του ειδικού τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας, η τιμή του οποίου είναι 10% ή 20% χαμηλότερη από το σημερινό τιμολόγιο και αφορά σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, αποκλειστικά για την κατανάλωση στην πρώτη κατοικία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο γίνεται για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος και θα πρέπει ο καταναλωτής να ανήκει σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες με βάση την εκκαθαρισμένη, κατά το προηγούμενο έτος, φορολογική του δήλωση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών – συνταξιούχων. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: Όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους είναι μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: Όσοι είναι άνεργοι (για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, την 30η Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους) με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών – συνταξιούχων που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ: Όσοι είναι άτομα με αναπηρία ≥67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία ≥67%, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Η υποβολή της αίτησης για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο γίνεται είτε από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), είτε τηλεφωνικά στο 210 9298000. Από 18/10/2010 η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και στα ΚΕΠ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

Για υποβολή στην ιστοσελίδα ή τηλεφωνικά

– Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος (απαιτείται η δεύτερη σελίδα που αφορά τα δημοτικά τέλη κλπ) με ημερομηνία έκδοσης οπωσδήποτε μεταγενέστερη της 27/9/2010.
– ΑΦΜ του αιτούντος και του/της συζύγου.
– Αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Για υποβολή στα ΚΕΠ

Τα παραπάνω και επιπλέον:
– Ταυτότητα δικαιούχου ή, αν υποβληθεί η αίτηση από τρίτο πρόσωπο, ταυτότητα του τρίτου και εξουσιοδότηση ή υπεύθυνη δήλωση ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παρέχονται :

– Στο τηλεφωνικό κέντρο 210 – 9797400 του ΥΠΕΚΑ
– Στο τηλεφωνικό κέντρο 210 – 9298000 της ΔΕΗ Α.Ε.
– Στα καταστήματα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας
– Στα ΚΕΠ μετά τις 18/10/2010
– Στην ιστοσελίδα http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=575 του ΥΠΕΚΑ
– Στην ιστοσελίδα www.dei.gr της ΔΕΗ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024