Στα δικαστήρια οι Ολυμπιονίκες για τα πριμ του Πεκίνου
Στην πρόθεση των Ολυμπιονικών του Πεκίνου να προσφύγουν στα δικαστήρια ώστε να διεκδικήσουν τα πριμ που τους οφείλει η Πολιτεία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ., Κώστας Κουκοδήμος.
Στην πρόθεση των Ολυμπιονικών του Πεκίνου να προσφύγουν στα δικαστήρια ώστε να διεκδικήσουν τα πριμ που τους οφείλει η Πολιτεία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ., Κώστας Κουκοδήμος.
Αναλυτικά η δήλωση του πρώην ΓΓΑ και βουλευτή Πιερίας:
«Είναι θλιβερό, αθλήτριες και αθλητές που μας έκαναν περήφανους, που έγραψαν με χρυσά γράμματα σελίδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, να αντιμετωπίζονται ως ‘ζητιάνοι’ από την ελληνική πολιτεία.
Οι επτά κάτοχοι μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου περιμένουν, εδώ και 25 μήνες, τα ‘πριμ’ που τους οφείλει η ελληνική πολιτεία. Το ίδιο χρονικό διάστημα οι πόρτες των αρμόδιων υπουργείων έκλεισαν γι’ αυτούς και σήμερα οδηγούνται στη λύση των δικαστηρίων. Ας αποφασίσει ένας από τους τέσσερις ‘αρμόδιους’ για τον αθλητισμό να δώσει, επιτέλους, μια απάντηση.
Διά της δικαστικής οδού είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν οι επτά κάτοχοι μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τα ‘πριμ’ που τους οφείλει η ελληνική πολιτεία εδώ και δύο χρόνια.
Οι επτά Ολυμπιονίκες, αλλά και όσοι κατέκτησαν μέχρι την 8η θέση, περίμεναν, τους 25 αυτούς μήνες, να λάβουν το θεσμοθετημένο ‘πριμ’ της πολιτείας ή τουλάχιστον ένα ποσοστό από αυτό. Εις μάτην όμως. Όσες φορές κι αν χτύπησαν τις πόρτες τον αρμοδίων, συνάντησαν άρνηση ή τις βρήκαν κλειστές. Έτσι, συμφώνησαν να απευθυνθούν σε δικηγόρο, ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεσή τους, προκειμένου να λάβουν ό,τι τους αναλογεί από τις επιτυχίες του 2008».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Μετά την πρόκριση της Μονακό επί της Μπαρτσελόνα ο Μάικ Τζέιμς στάθηκε στη μακρά ιστορία που έχουν οι Μονεγάσκοι με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνουν μεγάλες μάχες.
Η διαδικασία των play in της Euroleague ολοκληρώθηκε και η διοργάνωση μπαίνει στην προτελευταία στροφή της, με τα play off που ξεκινούν την προσεχή Τρίτη (28/4) - Το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Η Μονακό του «κοντού» ρόστερ επέδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, νίκησε τη Μπαρτσελόνα με 79-70 και για 4η φορά σε 5 χρόνια θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά ή τα ημιτελικά της Euroleague