
Σε οίκους εκτιμητών ανατίθεται ο υπολογισμός της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο από την υπόθεση Βατοπαιδίου
Το ζήτημα της επανεκτίμησης της δημόσιας περιουσίας, που παραχωρήθηκε στην Μονή Βατοπεδίου αντί της λίμνης Βιστωνίδας, τέθηκε επί τάπητος στην Προανακριτική. Η Επιτροπή μελέτησε τη λίστα με ελληνικούς και ξένους οίκους εκτιμητών, καθώς και εμπειρογνωμόνων του ΤΕΕ, με στόχο τον επίσημο υπολογισμό της ζημίας, που υπέστη το Δημόσιο.
Το ζήτημα της επανεκτίμησης της δημόσιας περιουσίας, που παραχωρήθηκε στην Μονή Βατοπεδίου αντί της λίμνης Βιστωνίδας, τέθηκε επί τάπητος στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Η Επιτροπή μελέτησε τη λίστα με ελληνικούς και ξένους οίκους εκτιμητών, καθώς και εμπειρογνωμόνων του ΤΕΕ, με στόχο τον επίσημο υπολογισμό της ζημίας, που υπέστη το Δημόσιο.
Την Τετάρτη εξετάστηκαν οι μάρτυρες που είχε προτείνει ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης: ο Ιωάννης Καρακώστας, καθηγητής του Αστικού Δικαίου και οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, οι Παναγιώτης Μεϊδάνης και Γεώργιος Κολιοκώστας, που παρείχαν διευκρινίσεις, σχετικά με την υφιστάμενη αρχαιολογική νομοθεσία.
Οι μάρτυρες δικαίωσαν στις καταθέσεις τους τον πρώην υπουργό, ο οποίος είχε τονίσει, κατά την εξέτασή του ενώπιον της Εξεταστικής της Βουλής, πως η περιοχή που παραχωρήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου στην Ουρανούπολη, δεν έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος και πως η νομοθεσία, δεν προβλέπει το δικαίωμα προηγούμενης γνωμοδότησης του υπουργείου Πολιτισμού, εν όψει μεταβίβασής της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δική Τεμπών: «Θα ζητήσουμε αποβολή του Δημοσίου από την υποστήριξη της κατηγορίας», είπε συνήγορος – Σε εξέλιξη η διαδικασία
- Αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ με δημόσια παρέμβαση – Κατά Μαξίμου και επιτελικού κράτους
- Influencer ταράζει το Κρεμλίνο: Το βίντεο-έκκληση στον Πούτιν που έγινε viral
- ΑΔΕΔΥ: Καταδικάζει τη σύλληψη και κράτηση υπαλλήλου – Επιθεωρητή Εργασίας έπειτα από μήνυση της Κωνσταντοπούλου
- Η τρομερή ανάρτηση του Κόντη για τον ΟΦΗ: «Τα παιδιά έδειξαν τι σημαίνει να παίζεις για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου»
- Γάζα: Το νερό «όπλο» του Ισραήλ για την «τιμωρία» των Παλαιστινίων
- Ρόδος: 45χρονος προσπάθησε να ρίξει αυτοκίνητο με τη εν διαστάσει σύζυγο και το παιδί του σε γκρεμό
- ΠΑΟΚ: Συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου για το μέλλον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442