Κατάρρευση πεζογέφυρας στην Ινδία προκαλεί ανησυχία εν όψει αθλητικών αγώνων
Τουλάχιστον 27 εργάτες τραυματίστηκαν την Τρίτη μετά από κατάρρευση μιας υπό κατασκευήν πεζογέφυρας κοντά στο κύριο στάδιο του Νέου Δελχί που προβλέπεται να φιλοξενήσει τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας. Προβληματισμός επικρατεί για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων, με την αρμόδια Ομοσπονδία να ζητά βελτίωση των συνθηκών στο Χωριό των αθλητών.
Τουλάχιστον 27 εργάτες τραυματίστηκαν την Τρίτη μετά από κατάρρευση μιας υπό κατασκευήν πεζογέφυρας κοντά στο κύριο στάδιο του Νέου Δελχί που προβλέπεται να φιλοξενήσει τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας. Προβληματισμός επικρατεί για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων, με την αρμόδια Ομοσπονδία να ζητά βελτίωση των συνθηκών στο Χωριό των αθλητών.
Η γέφυρα που κατέρρευσε μερικές μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων, βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο στάδιο Τζαουαχαρλάλ Νεχρού, το οποίο θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης στις 3 Οκτωβρίου.
Περίπου 7.000 αθλητές και αξιωματούχοι από 71 κράτη αναμένονται για τους 19ους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 3 ως τις 14 Οκτωβρίου.
Τον Ιούλιο, επιτροπή που έχει επιφορτιστεί από την ινδική κυβέρνηση με την επίβλεψη της συμβατότητας των εγκαταστάσεων με τις προδιαγραφές για την ασφάλεια, κατήγγειλε μια σειρά από προβλήματα στις κατασκευαστικές εργασίες, σημειώνοντας ότι ορισμένα πιστοποιητικά που εγγυώνται την ποιότητα των έργων που έχουν κατασκευαστεί ήταν πλαστά ή ύποπτα.
Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία Αγώνων Κοινοπολιτείας απαίτησε από την κυβέρνηση της χώρας να λάβει άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών στο Χωριό των αθλητών. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι οι εγκαταστάσεις δεν είναι κατάλληλες για να κατοικήσει κανείς.
Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι άριστες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
- Ισπανία – Γαλλία: Πύρινη κόλαση – Πάνω από 220 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
- Βάσεις 2026: Οι επιλογές των υποψηφίων αναδιαμορφώνουν τον χάρτη των σχολών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442