
Την έκδοση «ομολόγου διασποράς» προανήγγειλε ο Γ.Παπακωνσταντίνου
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βρίσκει χρήματα κάθε φορά που βγαίνει για
δανεισμό και δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο Reuters. Παράλληλα επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την έκδοση «ομολόγων διασποράς» για τους Έλληνες του εξωτερικού.
Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο για μείωση του ελλείμματος στο 8,1% του ΑΕΠ το 2010 παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου μιλώντας από το Λονδίνο στο πρακτορείο Reuters.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναγνώρισε πως οι αγορές εμφανίζονται δύσπιστες για την ικανότητα της Ελλάδας να προχωρήσει σε δημοσιονομική εξυγίανση και σε μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς. «Η αγορά του Λονδίνου είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική για την Ελλάδα στην παρούσα φάση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην χθεσινή έκδοση των εντόκων (στην οποία η συμμετοχή ξένων επενδυτών ανήλθε στο 30%) υποστήριξε ότι οποιοσδήποτε δανεισμός με επιτόκιο κάτω του 5% είναι θετικός.
Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα βρίσκει χρήματα κάθε φορά που βγαίνει για δανεισμό και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
Επιπλέον, εκτίμησε ότι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές την επόμενη χρονιά. «Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2011». Δεν έδωσε, ωστόσο, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Τέλος, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την έκδοση «ομολόγων διασποράς», τα οποία θα απευθύνονται στους Έλληνες που βρίσκονται εκτός της χώρας.
Ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο Λονδίνο για μια σειρά συναντήσεων με ξένους επενδυτές, στους οποίους παρουσιάζει μαζί με στελέχη της τρόικας την πρόοδο του προγράμματος οικονομικής πολιτικής και την πορεία της οικονομίας.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει από το πρωί παραχωρήσει συνεντεύξεις στους TIMES στο τηλεοπτικό κανάλι Bloomberg, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στον Economist και στη Wall Street Journal.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Καραλής πήρε την τέταρτη θέση στο Diamond League – Αποσύρθηκε ο Ντουπλάντις
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση για τον τελικό Gstaad Open
- Οδύσσεια νο.2: ΑΙ ταινία μεγάλου μήκους κοντράει το έπος του Νόλαν – «Άνθρωπος εναντίον Μηχανής»
- Βόλος: Παρίσταναν του πελάτες σε κοσμηματοπωλείο και έκλεψαν κοσμήματα μεγάλης αξίας – Άφαντοι οι δύο δράστες
- Ιράν: Σύγκρουση στους κόλπους του καθεστώτος – Για πραξικόπημα προειδοποιούν οι σκληροπυρηνικοί
- ΑΕΚ – Γκρόνινγκεν 2-1: Νίκησε, αλλά θέλει δουλειά η «Ένωση» (vids)

