Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκεύη, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί στην περιοχή των 1.600 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκεύη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.
Στις 15:30 ο γενικός δείκτης σημείωνε απώλειες 0,51% στις 1.602,68 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 60,3 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακό χαμηλό είναι οι 1.582 μονάδες.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε απώλειες 0,60%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν ουσιαστικά αμετάβλητος (+0,01%) και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,84%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 0,66%.
Συνολικά, 53 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 101 πτωτικά και 42 παρέμεναν σταθερές.
Οι υπόλοιπες ευρω-αγορές σημειώνουν μικρές απώλειες, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,05% στις 5.491,15 μονάδες, στο Παρίσι, ο CAC-40 σημείωνε πτώση 0,19% στις 3.715,15 μονάδες και στη Φρανκφύρτη, ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,35% στις 6.200 μονάδες.
Στις ασιατικές αγορές, με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο, με τον δείκτη Nikkei 225 να κλείνει στις 9.239,17 μονάδες με κέρδη 1,55%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άργος: Διασωληνωμένος με τραύμα στο κεφάλι νοσηλεύεται ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί
- Μάχη με τα κύματα στην Κεφαλονιά: Πώς μία νεαρή ναυαγοσώστρια έσωσε 7 ανθρώπους από επικίνδυνο ρεύμα
- Η ταινία «Backrooms» ξεπέρασε τα 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως – Ρεκόρ σε Κίνα, Γαλλία, Ρωσία
- Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά
- Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ρύπανση από βουνά αποβλήτων σε παράνομη εταιρεία ανακύκλωσης – Συνελήφθη 46χρονος
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Ο Μέσι εξήγησε γιατί… λύγισε μετά την επική ανατροπή της Αργεντινής επί της Αιγύπτου
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Να κληθούν Ντίλιαν, Δημητριάδης ζητά η αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442