Peugeot και Renault επιστρέφουν στο γαλλικό δημόσιο το 1/3 των δανείων στήριξης
Οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες PSA Peugeot Citroen και Renault θα εξοφλήσουν στο γαλλικό κράτος το 1/3 των κρατικών δανείων που τους χορηγήθηκαν, κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση, στο πλαίσιο του κυβερνητικού πακέτου στήριξης.
Οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες PSA Peugeot Citroen και Renault θα εξοφλήσουν στο γαλλικό κράτος το 1/3 των κρατικών δανείων που τους χορηγήθηκαν, κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση, στο πλαίσιο του κυβερνητικού πακέτου στήριξης.
Όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, με ξεχωριστές ανακοινώσεις, θα καταβάλουν από 1 δισ. ευρώ έκαστος και εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή θα τους επιτρέψει να μειώσουν τις οικονομικές επιβαρύνσεις.
Οι δύο όμιλοι έλαβαν το 2009 κρατικά δάνεια με προνομιακό επιτόκιο συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ (3 δισ. ευρώ ο καθένας) προκειμένου να αντιμετώπισουν τη χρηματοπιστωτική κρίση, με αντάλλαγμα εγγυήσεις ότι δεν θα κλείσουν κανένα από τα εργοστάσιά τους στη Γαλλία.
Η συμφωνία προέβλεπε ότι η αποπληρωμή των δανείων θα άρχιζε το 2011 και θα ολοκληρωνόταν μέχρι το 2014. Εδώ και μερικούς μήνες ωστόσο, οι δύο όμιλοι είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα άρχιζαν νωρίτερα την εξόφληση των δανείων.
Το πρώτο εξάμηνο του 2010, ο όμιλος PSA Peugeot Citroen κατέγραψε καθαρά κέρδη 680 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009, ενώ η Renault μείωσε τη ζημία σε 823 εκατ. ευρώ, από 2,7 δισ. ευρώ το 2009.
Ο όμιλος PSA Peugeot Citroen αύξησε την παραγωγή του κατά 17% το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, ενώ το ίδιο διάστημα η παραγωγή της Renault αυξήθηκε κατά 21,7%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442