Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία, λέει η JP Morgan
Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να παρατείνει τη διάρκεια του πακέτου στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, ύψους 110 δισ. ευρώ, κατά 3 έως 6 χρόνια, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών, επισημαίνει σε ανάλυση του ο αμερικανικός οίκος JP Morgan.
Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να παρατείνει τη διάρκεια του πακέτου στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, ύψους 110 δισ. ευρώ, κατά 3 έως 6 χρόνια, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών, επισημαίνει σε ανάλυση του ο αμερικανικός οίκος JP Morgan Chase & Co.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη επιλογή, πραγματικά, δεδομένου του ελλείμματος που είναι τόσο υψηλό», είπε ο επικεφαλής στρατηγικής για τα ευρωπαϊκά επιτόκια της JP Morgan στο Λονδίνο, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Είτε κάποιες άλλες χώρες θα αναλάβουν να μετακυλήσουν τα δάνεια, ουσιαστικά “διαγράφοντας” χρέος, ή η Ελλάδα θα αναδιαρθρώσει το χρέος της και οι αγορές θα αρχίσουν πάλι να “παγώνουν”. Θα χρειαστούν περισσότερη βοήθεια μετά τη λήξη του πακέτου αν είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της πτώχευσης», τόνισε.
Το πακέτο στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ έχει διάρκεια μέχρι το 2012. Ωστόσο, παρά τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου, τα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν να δέχονται ισχυρές πιέσεις και το spread με τους γερμανικούς τίτλους είναι πάνω από τις 900 μονάδες βάσης.
Πάντως, σήμερα, Παρασκευή, οι ελληνικοί τίτλοι ενισχύονται για πρώτη φορά τις πέντε τελευταίες ημέρες, με το επιτόκιο (κινείταιο αντιστρόφως ανάλογα της τιμής) του 10ετούς ομολόγου αναφοράς να υποχωρεί κατά 11 μονάδες βάσης στο 11,70%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Κίναν Έβανς για το πως εξελίσσεται η αποθεραπεία του
- Η Κομισιόν παραδέχεται υποκλοπή δεδομένων στην κυβερνοεπίθεση της περασμένης εβδομάδας
- Φάμελλος: Να φύγει σύντομα η κυβέρνηση της διαφθοράς, για να έχουν οι πολίτες την Υγεία τους
- ΠΑΣΟΚ στον Μαρινάκη: Κάθεστε στα ίδια υπουργικά έδρανα με την ακροδεξιά και στα δύσκολα σας ξελασπώνει ο Βελόπουλος
- ΔΕΔΔΗΕ: Πότε ξεκινά το «νυχτερινό» ωράριο στο ηλεκτρικό ρεύμα – Οι ώρες με μειωμένες τιμές
- ΕΕ: Η Κομισιόν βλέπει ενδείξεις αφαίρεσης δεδομένων από την κυβερνοεπίθεση στο Europa.eu
- Τραγωδία στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας: Δύο νεκροί από ηλεκτροπληξία σε βουλκανιζατέρ
- Ο Μανωλάς έπιασε το μικρόφωνο στο γλέντι του Πανναξιακού για την άνοδο (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442