Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
weather-icon 19o
Με νέο πρόεδρο συνεχίζονται οι εργασίες της Εξεταστικής για τα ομόλογα

Με νέο πρόεδρο συνεχίζονται οι εργασίες της Εξεταστικής για τα ομόλογα

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, εξελέγη νέος πρόεδρος της Εξεταστικής που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, αντικαθιστώντας τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ντίνο Ρόβλια. Οι εργασίες της Επιτροπής συνεχίστηκαν με την κατάθεση του πρώην προέδρου του Ταμείου Αρωγής Αστυνομικών Αναστάσιου Δημοσχάκη.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, εξελέγη με την υποστήριξη και του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Τσούκαλη, νέος πρόεδρος της Εξεταστικής που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, αντικαθιστώντας τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ντίνο Ρόβλια.

Υπενθυμίζεται ότι από την Εξεταστική αποχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ.

Οι εργασίες της Επιτροπής συνεχίστηκαν με την κατάθεση του πρώην προέδρου του Ταμείου Αρωγής Αστυνομικών Αναστάσιου Δημοσχάκη.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Δημοσχάκης κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι:

* Το Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών επένδυσε 6 εκατομμύρια ευρώ στο δομημένο ομόλογο, που είχε εκδόσει το Ελληνικό Δημόσιο με ανάδοχο την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (ΕΤΕ), αγοράζοντάς το στην ονομαστική αξία ολόκληρου του πακέτου και όχι μόνον του ομολόγου.

* Η ΕΤΕ, εκτός από ανάδοχος του συγκεκριμένου ομολόγου, ήταν και ο άτυπος σύμβουλος του Ταμείου σε θέματα επενδύσεων.

* Το ομόλογο αγοράστηκε με τη δέσμευση εκ μέρους της ΕΤΕ ότι το Ταμείο θα λάβει το κεφάλαιο, που επένδυε συν απόδοση τουλάχιστον 50% σε ορίζοντα 20ετίας.

Όπως σημείωναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την ίδια στιγμή μια απλή κατάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος με τους τότε όρους, θα έδινε ετήσιο επιτόκιο 3,7%, δηλαδή απόδοση 85%.

Επιπλέον, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι ο κ. Δημοσχάκης στην κατάθεσή του ανέφερε ότι το Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών είχε ενημερώσει γραπτώς το υπουργείο Εργασίας και την Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

«Τόσο η ΕΤΕ με τη διορισμένη Διοίκηση από την τότε κυβέρνηση, όσο και ο κυβερνητικός Επίτροπος ενθάρρυναν και ενέκριναν την ασύμφορη και ζημιογόνα αυτή αγορά, ενισχύοντας τις ενδείξεις για κυβερνητική γραμμή υπέρ της αγοράς δομημένων ομολόγων από τα Ταμεία», σχολίασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
Cookies