Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η «χειρότερη επιλογή», τονίζει ο Τρισέ
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η «χειρότερη δυνατή επιλογή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε ομιλία του στην Ιταλία. Μαύρα σενάρια για την Ελλάδα από Γερμανό καθηγητή...
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η «χειρότερη δυνατή επιλογή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε ομιλία του στην Ιταλία.
«Δημιουργήσαμε το ευρώ για να πετύχουμε τη κοινή αγορά για την ευημερία και τη σταθερότητα της Ευρώπης», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Απαντώντας σε προτάσεις ομιλητών για υποτίμηση του ευρώ σε σχέση με το επίπεδο του 1,30 έναντι του δολαρίου στο οποίο κινείται σήμερα, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ απέρριψε τον ενδεχόμενο επισημαίνοντας τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα του νομίσματος.
Στην ίδια επιχειρηματική σύνοδο στη λίμνη Κόμο, ο επίτροπος της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό, Χοακίμ Αλμούνια, είπε ότι ο ίδιος έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» στα μέτρα που πήρε η Ελλάδα μετά την κρίση.
Πρόσθεσε ότι οι εκθέσεις της ΕΕ δείχνουν ότι η υλοποίηση «γίνεται με επαρκή τρόπο».
Ωστόσο, άλλοι ομιλητές δεν συμμερίστηκαν τον τόνο των Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Χαρακτηριστικά, ο Γερμανός καθηγητής οικονομικών Χανς-Βέρνερ Σιν σε ομιλία του περιέγραψε τρεις περιπτώσεις για την Ελλάδα: συνέχεια της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον, ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα που θα φέρει το χώρα σε εμφύλιο πόλεμο ή επιστροφή στη δραχμή με κατάρρευση των τραπεζ΄ν στο εσωτερικό.
Περιέγραψε όμως την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σαν τη λιγότερο κακή λύση, παρά το ότι θα είναι εξαιρετικά περίπλοκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442