Στον αναπτυξιακό νόμο επικεντρώθηκε η συζήτηση Λ.Κατσέλη με εξαγωγείς
Στα κίνητρα υπέρ της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και τις ειδικές ενισχύσεις για επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό, που θα περιλαμβάνονται στο νέο αναπτυξιακό νόμο περιστράφηκε η συζήτηση που είχε σήμερα η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη με τα διοικητικά συμβούλια συνδέσμων εξαγωγέων.
Στα κίνητρα υπέρ της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και τις ειδικές ενισχύσεις για επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό, που θα περιλαμβάνονται στο νέο αναπτυξιακό νόμο περιστράφηκε η συζήτηση που είχε σήμερα η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη με τα διοικητικά συμβούλια συνδέσμων εξαγωγέων.
Η υπουργός συναντήθηκε, εν όψει της ΔΕΘ, με τις διοικήσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ). Κατά τη συνάντηση έγινε επίσης γνωστό ότι οι τρεις σύνδεσμοι αποφάσισαν να εκπροσωπούνται ο ένας στα διοικητικά συμβούλια των άλλων δύο ώστε να υπάρχει συνεχής ροή επικοινωνίας μεταξύ τους.
«Χαιρετίζουμε την τοποθέτηση της εξωστρέφειας μεταξύ των βασικών πυλώνων στην οικοδόμηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, σύμφωνα με πάγιο αίτημα του ΠΣΕ και ευελπιστούμε πλέον σε ουσιαστική χορήγηση ενισχύσεων προς την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου» ανέφερε η διοίκηση του Συνδέσμου μετά τη συνάντηση.
Παράλληλα, ο ΣΕΒΕ επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία μιας Γενικής Γραμματείας Εξωστρέφειας, που θα υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού, θα συντονίζει όλες τις εξαγωγικές δράσεις και θα διαθέτει τακτικό προϋπολογισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άργος: Πέθανε ο 20χρονος που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί – Προφυλακίστηκαν οι δυο ένστολοι
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Δημόσιο: Ποιοι εργαζόμενοι αποκτούν επικουρική ασφάλιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442