Στους 14 έφτασαν οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Άλλο ένα άτομο μεγάλης ηλικίας με επιβαρυμένη υγεία πέθανε την Πέμπτη από λοίμωξη που προκάλεσε ο ιός του Δυτικού Νείλου ανεβάζοντας σε 14 τα θύματα της νόσου ενώ οι προσβληθέντες ξεπερνούν τους 160.
Άλλο ένα άτομο πέθανε την Πέμπτη από λοίμωξη που προκάλεσε ο ιός του Δυτικού Νείλου ανεβάζοντας σε 14 τα θύματα της νόσου.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων πρόκειται για υπερήλικα με επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του.
Την Τετάρτη διαγνώστηκαν άλλα οκτώ κρούσματα της νόσου, ανεβάζοντας τον αριθμό των προσβληθέντων σε 164.
Εντωμεταξύ, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η τακτική εβδομαδιαία σύσκεψη για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία κρατικών παραγόντων και φορέων της υγείας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση του ιού ενώ αναλύθηκαν τα αποτελέσματα και παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα.
Μετά την ενημέρωση και σχετική εισήγηση από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης, κρίθηκε αναγκαίο να επεκταθούν τα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών στο αστικό περιβάλλον και συγκεκριμένα σε Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, κατόπιν και αιτήματος του Δήμου και σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Eternity C: Το μήνυμα του Έλληνα φρουρού που επέζησε της επίθεση των Χούθι
- Δήμος Αθηναίων: Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης σε άστεγους και οικονομικά ευάλωτους πολίτες
- Μπαρτζώκας: «Ο Μόρις είναι έμπειρος και έξυπνος, θα μας ανεβάσει επίπεδο»
- Από τον Προκόπιεφ στην Μπίλι Άιλις: Γιατί αρκούν λίγα δευτερόλεπτα για να πούμε ότι ένα τραγούδι είναι «χριστουγεννιάτικο»;
- Πάπας Λέων: «Αναθέτουμε την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της ειρήνης» – Η αναφορά στην Ουκρανία
- Σοκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Νεκρός στο ξενοδοχείο 27χρονος Νορβηγός αθλητής
