Εύσημα Παπανδρέου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους
Αθήνα: Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού απέσπασε η Αντικαπνιστική Επιτροπή, η οποία μαζί με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την υφυπουργό Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αθήνα: Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού απέσπασε η Αντικαπνιστική Επιτροπή, η οποία μαζί με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την υφυπουργό Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
«Η προσπάθειά σας είναι ιδιαίτερα σημαντική και συμβάλλει στη δουλειά που κάνουμε σήμερα στη χώρα μας, να αλλάξουμε αντιλήψεις, πρότυπα και συμπεριφορές, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και να κάνουμε τη χώρα μας βιώσιμη, όχι μόνο στα οικονομικά αλλά και στην καθημερινή ζωή» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Εκτίμησε ότι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους θα έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στη συμπεριφορά, όπως είπε, όσο και στην προστασία της υγείας των παθητικών καπνιστών.
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επέδωσε στον πρωθυπουργό το φάκελο με την υπουργική απόφαση, το πλαίσιο των ελέγχων, αλλά και το πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας των πολιτών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442