Λειτουργικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Σάμου
Σάμος: Με ένα νεφρολόγο έχει μείνει η νεφρολογική κλινική του νοσοκομείου της Σάμου, τον διευθυντή της μονάδας ο οποίος πρέπει επί 24ωρου βάσεως να βρίσκεται σε εφημερία αφού εκτός από τους 30 νεφροπαθείς που επισκέπτονται τη μονάδα έχει επωμιστεί και με τα υπόλοιπα τμήματα που απαιτούν την παρουσία νεφρολόγου.
Σάμος: Με ένα νεφρολόγο έχει μείνει η νεφρολογική κλινική του νοσοκομείου της Σάμου, τον διευθυντή της μονάδας ο οποίος πρέπει επί 24ωρου βάσεως να βρίσκεται σε εφημερία αφού εκτός από τους 30 νεφροπαθείς που επισκέπτονται τη μονάδα έχει επωμιστεί και με τα υπόλοιπα τμήματα που απαιτούν την παρουσία νεφρολόγου.
Εδώ και ένα εξάμηνο ο νεφρολόγος που υπηρετούσε στο νοσοκομείο πήρε μετάθεση, αλλά δεν είχε προβλεφθεί η προκήρυξη της θέσεως.
«Και στο παρελθόν αναγκάστηκα να καλύψω μόνος μου τις ανάγκες του νοσοκομείου», λέει ο διευθυντής της νεφρολογικής κλινικής Νίκος Κακλαμάνης, «αλλά τα πράγματα ήταν διαφορετικά γιατί ήταν στην αρχή της λειτουργίας και έπρεπε όλοι να βοηθήσουμε για να μην ταλαιπωρούνται οι Σαμιώτες στην Αθήνα.
Τώρα οι ανάγκες είναι αυξημένες και δεν μπορούν να τα περιμένουν όλα από έναν γιατρό που δεν μπορεί ούτε να αρρωστήσει αφού η ζωή των νεφροπαθών εξαρτάται από την δική του».
Ήδη ο κ. Κακλαμάνης έστειλε εξώδικο από της 5 Αυγούστου, στο υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας, ενώ το κοινοποίησε και στον εισαγγελέα Σάμου.
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε και ο σύλλογος νεφροπαθών Σάμου, στην οποία επισημαίνει ότι η ζωή τους είναι συνδεδεμένη με ένα μηχάνημα, έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή και εάν κάτι από αυτά λείψει τότε η ζωή τους κινδυνεύει.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
- Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και το οδήγησε 200 χιλιόμετρα φτάνοντας στη Σουηδία
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
- Ο Βιθέντε Ιμπόρα έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής
- Οι Αθώοι: Πάθη και ζήλιες
- «Ψαλίδι» στην ανάπτυξη και άνοδο του πληθωρισμού βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα
- Ντέιβιντ Σεντάρις: Γιατί ήθελα να κρατήσω μυστικό τον γάμο μου με τον Χιου
- Απίθανη ομιλία του προπονητή της Σεβίλλης: «Θέλω να σας σκοτώσω όλους!» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442