Μηνιαίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων ξεκινά ο ο ΟΔΔΗΧ από τον Σεπτέμβριο
Η Ελλάδα θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο δημοπρασίες εντόκων γραμματίων, σε μηνιαία βάση, αντί για τριμηνιαία, στοχεύοντας σε βελτίωση της διαχείρισης των διαθεσίμων, όπως είπε την Τρίτη ανώτατο στέλεχος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Η Ελλάδα θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο δημοπρασίες εντόκων γραμματίων, σε μηνιαία βάση, αντί για τριμηνιαία, στοχεύοντας σε βελτίωση της διαχείρισης των διαθεσίμων, όπως είπε ανώτατο στέλεχος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους την Τρίτη στο Reuters.
«Θα ξεκινήσουμε μηνιαίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων από τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με το αναθεωρημένο μνημόνιο των ΕΕ/ΔΝΤ», είπε στο Reuters το στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
«Είναι καλύτερο για τη διαχείριση των διαθεσίμων και θα προσδώσει μεγαλύτερη ευελιξία», προσέθεσε.
Ο σχεδιασμός είναι σύμφωνος με το επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεννόησης για την οικονομική πολιτική.
«Αντί να είμαστε απόντες και να επανερχόμαστε κάθε τρεις μήνες για να δανειστούμε […] είναι καλύτερα να έχουμε πιο συχνή παρουσία», είπε και συμπλήρωσε ότι «τα ΕΓΔ είναι τώρα το βασικό χρηματοδοτικό μας εργαλείο».
Οι μηνιαίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν το «προφίλ» των λήξεων των τίτλων, καθώς η ρευστότητα παραμένει περιορισμένη για τη χώρα.
Η τελευταία δημοπρασία εντόκων που πραγματοποίησε ο ΟΔΔΗΧ ήταν τον Ιούλιο. Είχε αντλήσει 1,625 δισ. ευρώ από έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων με το μεσοσταθμικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,65%.
Ο δείκτης κάλυψης είχε ανέλθει στο 3,64.
Στις 20 Ιουλίου δημοπράτησε ΕΓΔ 13 εβδομάδων με επιτόκιο 4,05%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
- H άνοια κοστίζει στην Ευρώπη εκατοντάδες δισ. τον χρόνο – Τα περισσότερα τα πληρώνουν οι οικογένειες
- Φωτιά σε διαμέρισμα στον Άγιο Ελευθέριο
- Θεσσαλονίκη: Οδύνη στην κηδεία της 15χρονης αθλήτριας του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442