Η Moody’s διόρθωσε και απέσυρε αξιολόγηση για την Τράπεζα της Ελλάδος
Η Moody's Investors Service είπε την Πέμπτη ότι διόρθωσε και απέσυρε την αξιολόγηση ομολόγων σε ξένο νόμισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς η κεντρική τράπεζα δεν θα εκδίδει ομολόγα σε συνεχή βάση.
Η Moody’s Investors Service είπε την Πέμπτη ότι διόρθωσε και απέσυρε την αξιολόγηση ομολόγων σε ξένο νόμισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς η κεντρική τράπεζα δεν θα εκδίδει ομολόγα σε συνεχή βάση.
«Λόγω διοικητικού λάθους, οι αξιολογήσεις της ΤτΕ εκ παραδρομής εξαιρέθηκαν από αρκετές αξιολογήσεις που σχετίζονται με την Ελληνική Δημοκρατία […] Εκ του νόμου, η Ελληνική Δημοκρατία έχει την ευθύνη των πληρωμών των ομολόγων που δεν έχουν ακόμη λήξει», είπε η Moody’s, σύμφωνα με το Reuters.
H Moody’s ανέφερε ότι μείωσε τη σύστασή της για την ΤτΕ σε Ba1 από A2 με προοπτικές σταθερές, σε εναρμόνιση με την αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων σε ξένο νόμισμα.
Ο οίκος είπε ότι η τελευταία αναθεώρηση της αξιολόγησης της ΤτΕ θα έπρεπε να είχε γίνει στις 14 Ιουνίου, όταν υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδα κατά τέσσερις βαθμίδες σε «junk» από Α3 σε Βα1).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εμπρησμός Marfin: Τι αναφέρει η έκθεση της ΔΕΕ για την ταυτοποίηση των τριών κατηγορούμενων
- Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε έρχεται «το φεγγάρι του κόκκινου ελαφιού»
- Το συμβόλαιο του Τζόσεφ στον Ολυμπιακό – Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας
- Κατρακυλούν τα ποσοστά αποδοχής των ΗΠΑ παγκοσμίως, αύξηση θετικών γνωμών για την Κίνα – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- «Δεν θα έπρεπε να είναι στο ΠΑΣΟΚ βουλευτές που εκλέχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ» – Η δήλωση Νικολαΐδη και η διόρθωση
- Δήμος Λευκάδας: Δράση ευαισθητοποίησης σχετικά με την αστεγία
