Κανονικά οι προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ την προεκλογική περίοδο
Κανονικά θα γίνονται οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού και εργαζομένων με συμβάσεις έργου στους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της Αυτοδιοίκησης. Η προεκλογική περίοδος ξεκινά στις 7 Σεπτεμβρίου.
Κανονικά θα γίνονται οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού και εργαζομένων με συμβάσεις έργου στους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της Αυτοδιοίκησης. Η προεκλογική περίοδος ξεκινά στις 7 Σεπτεμβρίου.
Η πρόβλεψη εντάσσεται στις διατάξεις του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες υποψηφίων και συνδυασμών και όπως αναφέρει η εγκύκλιος του υφυπουργού Εσωτερικών Γ.Ντόλιου, θα ισχύσει μόνο για τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Επιπλέον, θα προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες μετατάξεων, οι οποίες απορρέουν από τις νέες δομές του «Καλλικράτη», με δεδομένο πως για μεγάλο αριθμό υπαλλήλων πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.
Από τις επόμενες εκλογές θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η απαγόρευση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών για διάστημα δύο μηνών πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής τους -αντί ενός μήνα που ίσχυε μέχρι σήμερα- και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων.
Από την απαγόρευση αυτή θα εξαιρείται μόνον ο διορισμός αποφοίτων των Σχολών Δημοτικής Αστυνομίας.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59