Σε ισχύ η ρωσική απαγόρευση εξαγωγών σιτηρών
Σε ισχύ τίθεται από την Κυριακή, και θα ισχύσει μέχρι το τέλος του έτους, η απαγόρευση που επέβαλε η Ρωσία στις εξαγωγές σιτηρών, προκειμένου να κρατήσει υπό έλεγχο τις τιμές του προϊόντος στο εσωτερικό της χώρας, έπειτα από την καταστροφή που επέφεραν στην παραγωγή οι πυρκαγιές και η σφοδρή ξηρασία.
Σε ισχύ τίθεται από την Κυριακή, και θα ισχύσει μέχρι το τέλος του έτους, η απαγόρευση που επέβαλε η Ρωσία στις εξαγωγές σιτηρών, προκειμένου να κρατήσει υπό έλεγχο τις τιμές του προϊόντος στο εσωτερικό της χώρας, έπειτα από την καταστροφή που επέφεραν στην παραγωγή οι πυρκαγιές και η σφοδρή ξηρασία.
Η Ρωσία είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιτηρών στον κόσμο και η απαγόρευση εξαγωγών μπορεί να οδηγήσει σε ανατιμήσεις του ψωμιού σε άλλες περιοχές του κόσμου.
Η φετινή σοδειά είναι απίθανο να αρκέσει ακόμα και για την εγχώρια κατανάλωση, παραδέχεται πλέον το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας, λόγω της ξηρασίας στο ρωσικό νότο, αλλά και λόγω των καταστροφών από τις άνευ προηγουμένου πυρκαγιές που βίωσε φέτος η χώρα.
Η Μόσχα δεν αποκλείει μάλιστα η απαγόρευση των εξαγωγών να επεκταθεί και το 2011. Το ενδεχόμενο αυτό θα εξεταστεί μετά την 1η Οκτωβρίου, όπως δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Βίκτορ Ζούμπκοφ.
Η τιμή του ψωμιού στη ρωσική πρωτεύουσα έχει ήδη αυξηθεί κατά 20% και η τιμές των αλεύρων ακολουθούν ανοδική πορεία σε όλη τη χώρα.
Συνολικά στη Ρωσία παραμένουν 498 εστίες πυρκαγιάς, σε έκταση 535.000 στρεμμάτων, μειωμένες σε σχέση με το Σάββατο.
Σε ύφεση είναι και τα πύρινα μέτωπα κοντά στο πυρηνικό κέντρο του Σαρόφ, 500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.
Παρά τη γενικώς καλύτερη εικόνα, η υψηλές θερμοκρασίες παραμένουν στη χώρα, ενώ οι άνεμοι έχουν ωθήσει τους καπνούς και πάλι πάνω από τη Μόσχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Εντατικοποίηση της εργασίας και χαμηλές αμοιβές στην Ελλάδα – Αποκαλυπτικά στοιχεία
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής μέσα από τη θάλασσα
- Ισπανικά ΜΜΕ: «Στόχος της Ρεάλ ο Χουάντσο»
- Οι «Πέρσες» του Αισχύλου ταξιδεύουν στην Αρχαία Επίδαυρο
- Πανελλαδικές 2026: Τα SOS για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
- Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή – Πού θα βρέξει
- Λαιμαργία ή κάτι άλλο; Γιατί θέλουμε κάτι ακόμη έστω κι αν έχουμε χορτάσει
- Ουναΐ: «Είμαι υπερήφανος, κάναμε χαρούμενο τον κόσμο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-136x85.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442