
Χρεοκόπησε η βρετανική τουριστική Sun4u αφήνοντας «ξεκρέμαστους» 1.200 πελάτες της
Κατέρρευσε η βρετανική τουριστική Sun4u εν μέσω της κορύφωσης της φετινής σεζόν, αφήνοντας αποκλεισμένους στο εξωτερικό -κυρίως στην Ισπανία- περίπου 1.200 πελάτες της. Η εταιρεία γίνεται έτσι ο δεύτερος πράκτορας που χρεοκοπεί αυτό το καλοκαίρι μετά την Goldtrail, που είχε αφήσει «ξεκρέμαστους» Βρετανούς τουρίστες και στην Ελλάδα.
Κατέρρευσε η βρετανική τουριστική Sun4u εν μέσω της κορύφωσης της φετινής σεζόν, αφήνοντας αποκλεισμένους στο εξωτερικό -κυρίως στην Ισπανία- περίπου 1.200 πελάτες της.
Σε ανάρτησή της στον ιστότοπό της την Παρασκευή, η εταιρεία με έδρα το Μπέρμινχαμ ανακοίνωσε ότι έπαυσε η λειτουργία της, συμβουλεύοντας τους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με την Ένωση Βρετανικών Γραφείων Ταξιδίων (ABTA).
Σύμφωνα με την ABTA, περίπου 1.200 πελάτες της Sun4U κάνουν αυτή τη στιγμή διακοπές, κυρίως στην Ισπανία. Η Sun4U γίνεται έτσι η δεύτερη εταιρεία διοργάνωσης ταξιδίων, μετά την Goldtrail, που χρεοκοπεί φέτος το καλοκαίρι.
Η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δήλωσε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι πελάτες της Sun4U που έχουν αγοράσει πακέτα διακοπών και προστατεύονται από την Αδειοδότηση Διοργανωτών Αεροπορικών Ταξιδίων (ATOL) να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις διακοπές τους και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Κάποιοι πελάτες ίσως χρειαστεί να πληρώσουν δεύτερη φορά το ξενοδοχείο τους, πρόσθεσε η CAA, όμως όσοι προστατεύονται από την ATOL θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, ενώ συμβούλευσε όσους δεν έχουν φύγει ακόμα για διακοπές να μην ταξιδέψουν αλλά να ζητήσουν να αποζημιωθούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού τους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»


