Απαγορεύτηκε διαφήμιση της βρετανικής Αστυνομίας για κατάδοση «ενδείξεων τρομοκρατίας»
Κλειστές κουρτίνες για «ύποπτα» μεγάλο μέρος της ημέρας, λακωνικότητα και πληρωμές πάντοτε με μετρητά: Όλα αυτά αποτελούν λόγο να υποπτεύεται ένας Βρετανός τους γείτονές του για συμμετοχή σε τρομοκρατικά δίκτυα και οφείλει να τα αναφέρει στις Αρχές, όπως ανέφερε διαφημιστικό σποτάκι της βρετανικής Αστυνομίας. Δεν πείστηκε όμως η βρετανική επιτροπή αρμόδια για τις διαφημίσεις, που απαγόρευσε το σποτ έπειτα από παράπονα πολιτών.
Κλειστές κουρτίνες για «ύποπτα» μεγάλο μέρος της ημέρας, λακωνικότητα και πληρωμές πάντοτε με μετρητά: Όλα αυτά αποτελούν λόγο να υποπτεύεται ένας Βρετανός τους γείτονές του για συμμετοχή σε τρομοκρατικά δίκτυα και οφείλει να τα αναφέρει στις Αρχές, όπως ανέφερε διαφημιστικό σποτάκι της βρετανικής Αστυνομίας.
Δεν πείστηκε όμως η βρετανική επιτροπή αρμόδια για τις διαφημίσεις, που απαγόρευσε τη Δευτέρα το σποτ έπειτα από παράπονα πολιτών.
Το ραδιοφωνικό σποτ ήταν ένα από σειρά διαφημίσεων για τηλεφωνική γραμμή κατάδοσης ύποπτων συμπεριφορών στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Βρετανία.
Το σποτάκι έθετε τα παραδείγματα αναγνωρίζοντας, ομολογουμένως, το ενδεχόμενο υπερβολικής ανησυχίας: «Ο άνδρας που μένει στο τέλος του δρόμου δεν μιλά πολύ στους γείτονες, απλά γιατί είναι μοναχικός» ξεκινούσε η διαφήμιση, «πληρώνει με μετρητά γιατί δεν έχει πιστωτική, και έχει κλειστές κουρτίνες επειδή κάτω από το σπίτι του περνάει λεωφορείο».
«Όλα αυτά μαζί όμως μπορεί δικαιολογούν τις υποψίες σας» συνέχιζε το σποτάκι, καλώντας τους Βρετανούς να μην διστάσουν να καλέσουν στην Anti-Terrorist Hotline.
Συνολικά όμως 18 πολίτες παραπονέθηκαν στην Αρχή Κριτηρίων Διαφημίσεων (ASA), λέγοντας ότι η διαφήμιση στοχοποιεί αθώες συμπεριφορές, μπορεί να ενθαρρύνει την κατάδοση αθώων πολιτών (ακόμη και λόγω προσωπικών διαφορών).
Η βρετανική Αστυνομία, αναφέρει το Reuters, ζήτησε συγγνώμη «από τους λίγους που εθίγησαν», δεσμευόμενη ότι το συγκεκριμένο σποτάκι της διαφημιστικής καμπάνιας δεν θα μεταδοθεί ξανά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Πατατοσαλάτα
- Τέχνασμα του Τραμπ η παράταση της εκεχειρίας λένε οι Ιρανοί – «Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ»
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Απαρηγόρητη η Ντενίζ Ρίτσαρντς για τον θάνατο του Πάτρικ Μαλντούν
- Η ερωτική χημεία δεν φέρνει την τέλεια σχέση
- Οι μάγισσες επιστρέφουν: Μπούλοκ και Κίντμαν στα Μαγικά Φίλτρα 2 – Πρώτο τρέιλερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442