Αύξηση 31% στον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν το α’ εξάμηνο του 2010
Κατά 31% σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε το α' εξάμηνο του 2010 ο αριθμός των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΗΕ την Τρίτη, βάσει των οποίων οι πολίτες που σκοτώθηκαν μέσα σε έξι μήνες ανέρχονται στους 1.200. Υπεύθυνοι, κατά τα Ηνωμένα Έθνη, για την επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας, είναι οι Ταλιμπάν.
Κατά 31% σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε το α’ εξάμηνο του 2010 ο αριθμός των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΗΕ την Τρίτη.
Σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, μέσα σε έξι μήνες σκοτώθηκαν 1.200 πολίτες και άλλοι 1.997 τραυματίστηκαν.
Ο ΟΗΕ κατηγορεί τους Ταλιμπάν, σημειώνοντας ότι εκείνοι ευθύνονται για την επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας στη χώρα.
Όμως, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις δυτικές δυνάμεις να μην εξαπολύουν «τυφλά» χτυπήματα, αφού κάθε απώλεια αμάχου πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις των ανταρτών.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του διοικητή των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους: «Ο θάνατος αμάχων Αφγανών πολιτών υπονομεύει τον στόχο μας».
Όπως μεταδίδει το BBC, δικό τους «κώδικα συμπεριφοράς», που απαγορεύει τα χτυπήματα κατά αμάχων, έχουν εκδώσει και οι Ταλιμπάν.
Μικρή αύξηση στον αριθμό νεκρών, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2009, δείχνουν και τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Αφγανιστάν. Ο οργανισμός, όμως, υποστηρίζει πως ο αριθμός των νεκρών από ΝΑΤΟϊκές επιδρομές έχει μειωθεί στο μισό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χυδαιότητες με φτηνό σόου από τη Λατινοπούλου – Άρχισε να βιντεοσκοπεί δημοσιογράφους για να επιτεθεί στην Κωνσταντοπούλου
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό
- Ουγγαρία: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αποδέσμευση δισεκ. ευρώ από παγωμένα κεφάλαια, ζητούν Ευρωβουλευτές
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442