Ακόμα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου
Τέσσερα ακόμα περιστατικά εγκεφαλίτιδας από τον ιό του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη στη Βόρειο Ελλάδα, ανεβάζοντας στους 20 τον συνολικό αριθμό ασθενών στους οποίους έχει ανιχνευθεί ο ιός με εργαστηριακές εξετάσεις. Ακόμα επτά ύποπτα περιστατικά εγκεφαλίτιδας αναφέρθηκαν στο νοσοκομείο Βέροιας και ένα στο νοσοκομείο Λάρισας. Σε συναγερμό οι νομαρχίες.
Τέσσερα ακόμα περιστατικά εγκεφαλίτιδας από τον ιό του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη στη Βόρειο Ελλάδα, ανεβάζοντας στους 20 τον συνολικό αριθμό ασθενών στους οποίους έχει ανιχνευθεί ο ιός με εργαστηριακές εξετάσεις.
Στο μεταξύ, επτά ύποπτα περιστατικά εγκεφαλίτιδας αναφέρθηκαν στο νοσοκομείο Βέροιας. Ο διοικητής του νοσοκομείου διαβεβαίωσε πάντως ότι οι ασθενείς, όλοι άνω των 60 χρόνων, δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο και σύντομα θα πάρουν εξιτήριο.
Επίσης, περιστατικό εγκεφαλίτιδας παρουσιάστηκε και σε 60χρονο άνδρα από την περιοχή Ομολίου Λάρισας, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.
Δείγματα από τα νέα ύποπτα κρούσματα εστάλησαν για ταυτοποίηση στο Εργαστήριο Αναφοράς Αρμποϊών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Σύσκεψη για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, από τα οποία μεταδίδεται η νόσος, πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία Ημαθίας. Αποφασίστηκε η ενημέρωση του κόσμου, η επέκταση του προγράμματος ψεκασμών σε όλο τον νομό και η πραγματοποίηση απεντομώσεων σε εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών, όπως τα στάσιμα νερά, οι βόρθοι και άλλες περιοχές με μεγάλες συγκεντρώσεις υδάτων.
Σε ό,τι αφορά τον νομό Θεσσαλονίκης, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης επισήμανε ότι δεν υπάρχουν πιθανά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό και διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει, από την πλευρά της νομαρχίας, όλες οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λεύκη: Από το στίγμα στις σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες
- H τέλεια ληστεία των 11 λεπτών – Κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. δια χειρός Ρενέ Λαλίκ
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
- Ο Δένδιας, η δεξίωση του Γκιουλέρ στην Άγκυρα και η έννοια του «κόμπλεξ»
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442