Με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών συναντήθηκε στη Ρόδο ο Δημήτρης Δρούτσας
Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Ρόδο. Οι Δημήτρης Δρούτσας και Αχμέτ Νταβούτογλου παρακάθισαν σε γεύμα στην Παλιά Πόλη.
Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Ρόδο. Οι Δημήτρης Δρούτσας και Αχμέτ Νταβούτογλου παρακάθισαν σε γεύμα στην Παλαιά Πόλη.
Ο Τούρκος υπουργός έφθασε στο νησί στις 12 το μεσημέρι με την θαλαμηγό Sea Wind από την Αλικαρνασσό όπου βρισκόταν για διακοπές, με μέλη της οικογενείας του, κατόπιν δικού του αιτήματος.
Ο Α. Νταβούτογλου ζήτησε και επισκέφθηκε το τέμενος του Μουράτ Ρέις που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Δ.Δρούτσας ανέφερε: «Καλωσορίζω τον κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, στη Ρόδο. Όπως γνωρίζετε, βρίσκομαι στη Ρόδο, καθ’ οδόν για το Καστελόριζο και είναι μια ευτυχής σύμπτωση ότι και ο κ. Νταβούτογλου βρίσκεται οικογενειακώς στην περιοχή και όταν επικοινώνησε μαζί μου και πρότεινε να συναντηθούμε, ασφαλώς με χαρά δέχτηκα. Είναι πάντα ενδιαφέρουσες οι συναντήσεις με τον κ. Νταβούτογλου και νομίζω είναι και πολύ θετικό ότι είναι εδώ και ο Υφυπουργός τουρισμού, ο κ. Νικητιάδης, ότι κατάφερε να βρίσκεται σήμερα μαζί μας κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για θέματα τουρισμού, που είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την περιοχή που βρισκόμαστε. Για άλλη μια φορά, Αχμέτ, να σε καλωσορίσω θερμώς, εδώ, στη Ρόδο».
Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αφού ευχαρίστησε τον κ. Δρούτσα σημείωσε ότι «η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι και όταν ήμουν στο Μποντρούμ τηλεφώνησα στο Δημήτρη για το αν θα ήταν δυνατόν να συναντηθούμε στη Ρόδο. Αυτός ευγενικά δέχτηκε να συναντηθούμε και είμαι ευγνώμων για αυτό. Είμαστε σαν μία οικογένεια, Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά, την ίδια τουριστικό περιβάλλον και μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά».
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο ευρισκόμενος στη Ρόδο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.
Τον κ. Νταβούτογλου υποδέχθηκαν στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου ο δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου και ο αντινομάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, που τον καλωσόρισαν στο νησί και αντήλλαξαν μαζί του αναμνηστικά δώρα.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων