Εγκρίθηκε ο διορισμός της Έλενα Κέιγκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
Την υποψήφια του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την κενή θέση στο εννεαμελές Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε την Πέμπτη η Γερουσία, με 67 υπέρ και 37 κατά, καθιστώντας την Έλενα Κέιγκαν την τρίτη γυναίκα στην παρούσα σύνθεση του Δικαστηρίου. Η φιλελεύθερη Κέιγκαν δεν θα αλλάξει το συσχετισμό δυνάμεων, αντικαθιστώντας τον Τζον Πολ Στίβενς.
Την υποψήφια του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την κενή θέση στο εννεαμελές Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε την Πέμπτη η Γερουσία, με 67 υπέρ και 37 κατά, καθιστώντας την Έλενα Κέιγκαν την τρίτη γυναίκα στην παρούσα σύνθεση του Δικαστηρίου (και την τέταρτη σε ολόκληρη την ιστορία του).
Η φιλελεύθερη Έ.Κέιγκαν, που παίρνει τη θέση του Τζον Πολ Στίβενς, δεν αναμένεται να αλλάξει το συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ συντηρητικών και φιλελεύθερων στο Ανώτατο Δικαστήριο. Πριν από έναν χρόνο, μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου έγινε η επίσης υποψήφια του Λευκού Οίκου Σόνια Μαρία Σοτομαγιόρ.
Αρκετοί Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα της Κέιγκαν, τόσο για τις φιλελεύθερες απόψεις της όσο και το ότι δεν έχει εμπειρία ως δικαστικός –το πρώτο μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου εδώ και 40 χρόνια που δεν έχει καθίσει πίσω από δικαστική έδρα. Οι Δημοκρατικοί αντέτειναν τις ακαδημαϊκού επιπέδου νομικές της γνώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
- Οι Ιρανοί και ο πόλεμος – Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα σκληρό καθεστώς και τις βόμβες ΗΠΑ και Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442