«Σε θέση ισχύος ο Άρης» λέει ο Κάλβο, ενίσχυση με Πρεντιγέρ
Η «επαγγελματική» νίκη στο Μπιάλιστοκ έδωσε πλέον στον Άρη τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για την κατάκτηση της πρόκρισης στην επόμενη προκριματική φάση του Europa League. Οι «κίτρινοι» πρέπει πλέον να διαχειριστούν σωστά το σημαντικό πλεονέκτημα, κάτι που επεσήμανε και ο σκόρερ, Τόνι Κάλβο. Έρχεται δανεικός ο Πρεντιγέρ.
Η «επαγγελματική» νίκη στο Μπιάλιστοκ έδωσε πλέον στον Άρη τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για την κατάκτηση της πρόκρισης στην επόμενη προκριματική φάση του Europa League. Οι «κίτρινοι» πρέπει πλέον να διαχειριστούν σωστά το σημαντικό πλεονέκτημα που απέκτησαν και φυσικά να μην βασιστούν στο 1-2 του πρώτου αγώνα. Αυτό το μήνυμα έστειλαν εξάλλου και οι ποδοσφαιριστές, ενώ κάτι ανάλογο θα περιλαμβάνει και η ομιλία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στους ποδοσφαιριστές.
Ο Αργεντινός προπονητής κάθε άλλο παρά στάθηκε στη νίκη της ομάδας του επί της Γιαγκελόνια, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι δεν στέκεται μόνο στο αποτέλεσμα, αλλά στην απόδοση του συνόλου. Ο τεχνικός του Άρη είπε ξεκάθαρα ότι η ομάδα του πρέπει να βελτιωθεί σε συγκεκριμένους τομείς, αλλά και να παραμένει πιστή στο πλάνο ενός αγώνα.
Κάλβο: «Είμαστε σε θέση ισχύος»
Κατά τα άλλα, ο σκόρερ των δύο τερμάτων του Άρη στην Πολωνία, Τόνι Κάλβο, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Άρης FM», όπου φρόντισε αρχικά να μοιραστεί την… δόξα των δύο τερμάτων, λέγοντας ότι «τα εύσημα ανήκουν στην υπόλοιπη ομάδα και πρέπει πλέον μέσα στην έδρας μας να πάρουμε την πρόκριση. Προσωπικά, είμαι 23 ετών και προσπαθώ να βελτιώνονται».
Σε ερώτηση σχετική με την εξέλιξη του πρώτου αγώνα με την Γιαγκελόνια, είπε πως «είναι αλήθεια ότι ούτε εμείς περιμέναμε ένα τέτοιο ξεκίνημα. Το παιχνίδι ήταν εξαρχής δύσκολο, η αντίπαλη ομάδα έπαιξε καλά και είχε πολύ καλά δουλεμένες φάσεις. Τα γκολ που πετύχαμε όμως μας έβαλαν σε θέση ισχύος».
Ο Τόνι Κάλβο αναφέρθηκε στον δεύτερο αγώνα στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι «η ομάδα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή και συγκεντρωμένη, σαν να είναι το πρώτο παιχνίδι, γιατί μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεων. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την επόμενη κλήρωση ή πιθανούς αντιπάλους».
Έρχεται δανεικός ο Πρεντιγέρ
Από εκεί και πέρα, ο Τύπος της Αργεντινής υποστηρίζει ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν συμφωνήσει με τον 24χρονο αμυντικό μέσο Λεονάρντο Σεμπάστιαν Πρεντιγέρ ο οποίος ανήκει στην Πόρτο και θα έρθει στον Αρη υπό τη μορφή δανεισμού, για έναν χρόνο. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είχε τις ευκαιρίες σε Πόρτο και Μπόκα Τζούνιορς, αντιθέτως τη σεζόν 2008-09 ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Κολόν Σάντα Φε.
Μετά την ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του BCL από τη Ρίτας, ο Σάκοτα αποκάλυψε το προαίσθημά του για το μεγάλο προβάδισμα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία επίθεση στην κανονική περίοδο.
Ο 57χρονος Μπάρι Ντρούιτ Μπάρλοου και ο σύντροφος κατηγορούνται ότι βίαζαν και εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες. Είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, ο πρώτος με παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.
Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στον τελικό του BCL, καθώς αν και βρέθηκε ακόμη και στο +20 απέναντι στη Ρίτας, τελικά ηττήθηκε με 92-86 στην παράταση «δωρίζοντας» την κούπα στους Λιθουανούς.