Μαραθώνια κατάθεση του Ερίκ Βερτ για το σκάνδαλο Μπετανκούρ
Σχεδόν οκτώ ώρες κράτησε η κατάθεση του Γάλλου υπουργού Εργασίας Ερίκ Βερτ σχετικά με το σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων του κυβερνητικού κόμματος από τη πλούσια κληρονόμο της L’Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ.
Σχεδόν οκτώ ώρες κράτησε η κατάθεση του Γάλλου υπουργού Εργασίας Ερίκ Βερτ σχετικά με το σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων του κυβερνητικού κόμματος από τη πλούσια κληρονόμο της L’Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ.
Τα ερωτήματα αναφέρει ο Monde επικεντρώθηκαν στη σχέση του Βερτ με τις χρηματοδοτήσεις από την Μπετανκούρ, αν και οι εισαγγελικές Αρχές αρκούνται να επισημάνουν ότι ο υπουργός ερωτήθηκε «για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την έρευνα».
Επιπλέον, ο Βερτ ερωτήθηκε για την ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση της L’Oreal και της ίδιας της Μπετανκούρ που διατηρούσε με το σύζυγό της (που δεν ζει πια) λογαριασμούς στην Ελβετία και στις Σεϋχέλλες.
Η κατάθεση έγινε στο υπουργείο. Είχε προηγηθεί μερικές ημέρες νωρίτερα αίτημα των Αρχών προς το υπουργικό Συμβούλιο για την κατάθεση του υπουργού.
Η υπόθεση Μπετανκούρ εξελίχτηκε γρήγορα από οικογενειακή διαμάχη ανάμεσα στην πλούσια κληρονόμο και τη κόρη της σε πολιτικό σκάνδαλο.
Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί φέρεται να χρηματοδοτήθηκε παράνομα από την Μπετανκούρ το 2007 κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Εμπλέκεται επίσης τόσο ο Ερίκ Βερτ (φέρεται να χειριστής του «κρυφού ταμείου» του κόμματος) όσο και η σύζυγός του Φλοράνς, η οποία σχετίζεται με την επιχείρηση που διαχειρίζεται την περιουσία της Μπετανκούρ. Πάντως επικρίνουν πάντως το γεγονός ότι ένας από τους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση είναι στενός φίλος του προέδρου Σαρκοζί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωμένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442