
Και οι virtual worlds χρειάζονται προστασία
Γενιές ολόκληρες νεαρών παιδιών μεγάλωσαν με το παιγνίδι κλασσικών computer games όπως το Doom, to Warcraft ή ακόμη και το Spacewar! που κατασκευάστηκε από το MIT το 1962.
Γενιές ολόκληρες νεαρών παιδιών μεγάλωσαν με το παιγνίδι κλασσικών computer games όπως το Doom, to Warcraft ή ακόμη και το Spacewar! που κατασκευάστηκε από το MIT το 1962.
Με τις αλλαγές στα λειτουργικά συστήματα και τις πλατφόρμες όμως αυτή η κληρονομιά της νιότης μας κινδυνεύει να εξαφανιστεί για πάντα.
Ευτυχώς ομάδες εθελοντών φροντίζουν για τη διάσωση αυτών των παιγνιδιών που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παιδικής ηλικίας των σημερινών ενηλίκων. Σίγουρα η δουλειά τους θα αποδειχθεί χρησιμότατη στους ιστορικούς, κοινωνιολόγους και ψυχολόγους του μέλλοντος.
http://arstechnica.com/gaming/news/2010/06/the-art-of-archiving-virtual-worlds.ars
Γιώργος Επιτήδειος
- Βόλεϊ: Ανακοινώθηκε η σπουδαία μεταγραφή του Σπένσερ από τον Ολυμπιακό
- Ruvan Wijesooriya & Nick Zinner: Η underground σκηνή της Νέας Υόρκης παίρνει σάρκα και οστά στην Αθήνα
- Νέο τηλεσκόπιο γυρίζει την «μεγαλύτερη κοσμική ταινία όλων των εποχών»
- Ιράν: Θα υπάρξει άμεση απάντηση σε κάθε απειλή – Επικαλείται τη δέσμευση των ΗΠΑ να συγκρατήσουν το Ισραήλ
- Σκας από τη ζέστη; Σε νιώθουμε!
- Πετράλωνα: «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η διαχείριση του σοκ των κατοίκων» αποκαλύπτει διασώστης του Ερυθρού Σταυρού



