
Διαφορετική η περίπτωση Κύπρου και Κοσόβου, τονίζει η Λευκωσία
Τη θέση της υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας
της Σερβίας επαναβεβαιώνει η Κυπριακή Δημοκρατία μετά τη γνωμοδότηση της Χάγης που κρίνει νόμιμη τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Η επιχειρηματολογία του Δικαστηρίου διαφοροποιεί την περίπτωση Κοσόβου και Κύπρου, σημειώνει το κυπριακό ΥΠΕΞ.
Τη θέση της υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας
της Σερβίας, που περιλαμβάνει την επαρχία Κοσόβου και Μετόχιας,
επαναβεβαιώνει η Κυπριακή Δημοκρατία μετά τη γνωμοδότηση της Χάγης που κρίνει νόμιμη τη μονομερή ανακήρυξη
της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Η επιχειρηματολογία του Δικαστηρίου
διαφοροποιεί την περίπτωση Κοσόβου και Κύπρου, σημειώνει το κυπριακό
ΥΠΕΞ.
Η Κυπριακή Δημοκρατία καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη, τη Δημοκρατία της Σερβίας και το «Κοσσυφοπέδιο, υπό το ψήφισμα 1244/99 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» να επαναρχίσουν το διάλογο για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του Κοσόβου, με στόχο την επικράτηση της σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.
Το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι η μακρά αυτή νομική διαδικασία, σε όλα τα στάδια της οποίας η Κύπρος συμμετείχε, αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση στον τομέα του διεθνούς δικαίου.
Η γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης μελετάται ενδελεχώς από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.
«Η Κυπριακή Δημοκρατία σημειώνει ότι η επιχειρηματολογία του δικαστηρίου διαφοροποιεί την περίπτωση του Κοσόβου από την περίπτωση της Κύπρου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» λέει ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους
- ΗΠΑ – Τουρκία: Πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να μπλοκαριστεί η πώληση κινητήρων για τα τουρκικά μαχητικά KAAN
- ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]
- «Βόμβα» από την αδερφή του Κριστιάνο Ρονάλντο: Σταματά από την Εθνική μετά το Μουντιάλ (vid)
- LIVE: Πορτογαλία – Κροατία
- Από το Λαύριο τα δρομολόγια της SEAJETS λόγω της απεργίας στη Ραφήνα


