Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε τις εφέσεις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο χάντμπολ
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) απέρριψε την
Πέμπτη τις εφέσεις που είχαν καταθέσει οι ομάδες χάντμπολ της ΑΕΚ και
του ΠΑΟΚ κατά της τιμωρίας τους από την αθλητικό δικαστή της ΟΧΕ, για
τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Λαμία και τα οποία οδήγησαν
στην αναβολή του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας των ανδρών.
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) απέρριψε την Πέμπτη τις εφέσεις που είχαν καταθέσει οι ομάδες χάντμπολ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ κατά της τιμωρίας τους από την αθλητικό δικαστή της ΟΧΕ, για τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Λαμία και τα οποία οδήγησαν στην αναβολή του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας των ανδρών.
Μετά την εξέλιξη αυτή, παραμένουν ως έχουν οι ποινές, τις οποίες είχε επιβάλει το δικαιοδοτικό όργανο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στους δύο «Δικεφάλους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην καθεμία από τις δύο ομάδες είχε επιβληθεί ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για δέκα αγωνιστικές (κεκλεισμένων των θυρών) και απαγόρευση τηλεοπτικής μετάδοσης των αντίστοιχων αγώνων, καθώς και πρόστιμο 120.000 ευρώ, το οποίο θεωρείται εξοντωτικό για τα δεδομένα του αθλήματος, καθώς μάλιστα οι δύο σύλλογοι καλούνταν να καλύψουν και τις ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί τους στο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας.
Παράλληλα, παρέμεινε ο αποκλεισμός ΑΕΚ και ΠΑΟΚ από τη συμμετοχή τους σε έναν αγώνα, κάτι που «μεταφράζεται» σε αποκλεισμό τους από το Κύπελλο, το τρόπαιο του οποίου αναμένεται να διεκδικήσουν τον Σεπτέμβριο οι άλλοι δύο φιναλίστ του φάιναλ φορ, ο ΑΣΕ Δούκα και τα Βριλήσσια.
Η σχετική ανακοίνωση της ΟΧΕ για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με τις υπ’ αριθμό 91/22-7-2010 και 92/22-7-2010 αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), απορρίπτονται οι προσφυγές των σωματείων Α.Σ Α.Ε.Κ. και Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ., αντίστοιχα, κατά της υπ. αριθμό 79/2010 απόφασης του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΟΧΕ.
Ωε εκ τούτου οι ποινές για τα σωματεία παραμένουν ως έχουν: α) συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για δέκα (10) αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ, καθώς και απαγόρευση της τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων τους ως γηπεδούχων και β) ποινή αποκλεισμού από συμμετοχή σε αγώνα μιας (1) αγωνιστικής ημέρας».
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.