Κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη
Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, ακολουθώντας την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημειώνει κέρδη 0,92% στις 1.593,67 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, ακολουθώντας την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών.
Στις 10:35 ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωσε κέρδη 0,92% στις 1.593,67 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 3 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 1,43%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κέρδιζε 0,34% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 0,68%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε κέρδη 2,58%.
Συνολικά, 33 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 5 πτωτικά και 19 παρέμεναν σταθερές.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 σημείωνε άνοδο 1,19%, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX κέρδιζε 1,13% και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC-40 κατέγραφε κέρδη 1,85%. Το κλίμα επηρέασε το θετικό γύρισμα της Wall Street χθες το βράδυ και τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Apple.
Συγκεκριμένα, για το τρίμηνο μέχρι τις 27 Ιουνίου η Apple ανακοίνωσε κέρδη 3,25 δισ. δολ. που αντιστοιχούν σε 3,51 δολ. ανά μετοχή από κέρδη 1,83 δισ. δολ. ή 2,01 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Σήμερα, Τετάρτη, ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα οι Coca Cola, Wells Fargo, Ebay, και ακολουθούν αύριο οι ΑΤ&Τ, Microsoft, Morgan Stanley, Xerox και την Παρασκευή οι McDonalds, Amazon και Ford.
Τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη της Apple, τροφοδότησαν την άνοδο στις αγορές της Ασίας, με εξαίρεση την Ιαπωνία, που συνέχισε το σερί απωλειών και έχασε τα αρχικά της κέρδη, λόγω της ανατίμησης του γιέν. Με απώλειες σε ποσοστό 0,23%, έκλεισε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei, φθάνοντας στις 9.278,83 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΚ: Το πρόγραμμά της ενόψει του Final 4 του Basketball Champions League
- «Εαρινή Φρυνίχου Unplugged»: Μουσικό φεστιβάλ στο Θέατρο Τέχνης
- Όταν μια κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε νομιμοποίηση, το μόνο που απομένει είναι αντιθεσμικά παιχνίδια
- Γαλλία: Το μεγαλύτερο γυμνιστικό θέρετρο του κόσμου «πνίγηκε» από swingers
- Άφαντοι οι δράστες της διπλής επίθεσης σε Νέο Κόσμο και Παγκράτι – Στο νοσοκομείο 14χρονος και 15χρονος
- Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ψυχική μας υγεία;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Οι πέντε μεγάλες αλλαγές στα καταναλωτικά δάνεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442