«Μέτρα κοινωνικού αντίβαρου» εν όψει της ΔΕΘ μελετά η κυβέρνηση
Στα «μέτρα κοινωνικού αντίβαρου» που στόχος είναι να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να επικεντρωθεί, το προσεχές διάστημα, η κυβέρνηση. Η πρώτη σύσκεψη στο Μαξίμου ήδη έγινε και η εντολή που δόθηκε στους υπουργούς είναι να ετοιμάσουν σημειώματα «πολιτικού χαρακτήρα», όπου θα καταγράφεται ο απολογισμός του έργου κάθε υπουργείου και το ποια είναι η προοπτική για τη συνέχεια (παρεμβάσεις, νομοθετικές πρωτοβουλίες κ.λπ.). Εν όψει της ΔΕΘ, επανέρχονται δε και τα σενάρια ανασχηματισμού.
Στα «μέτρα κοινωνικού αντίβαρου» που στόχος είναι να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να επικεντρωθεί, το προσεχές διάστημα, η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα Νέα, η πρώτη σύσκεψη στο Μαξίμου έγινε την περασμένη εβδομάδα υπό τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου και η εντολή που δόθηκε στους υπουργούς είναι να ετοιμάσουν σημειώματα «πολιτικού χαρακτήρα», όπουθα καταγράφεται ο απολογισμός του έργου κάθε υπουργείου και το ποια είναι η προοπτική για τη συνέχεια (παρεμβάσεις, νομοθετικές πρωτοβουλίες κ.λπ.).
Ένα άλλο θέμα που αφορά τη δημόσια εικόνα της κυβέρνησης είναι αυτό των διορθώσεων που πρέπει να γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα. Κορυφαία πηγή στην κυβέρνηση παρέπεμπε για τις αρχές Σεπτεμβρίου, και μάλιστα προ της ΔΕΘ. «Ο Γιώργος θα πάει με καινούργια κυβέρνηση στη ΔΕΘ» υποστήριζε σχετικά.
Πάντως, στο περιβάλλον του πρωθυπουργού υπάρχει επιφυλακτικότητα σχετικά με το πακέτο παροχών προς τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις καθώς το οικονομικό επιτελείο δεν είναι σε θέση να πει ξεκάθαρα αν θα πρόκειται για ουσιαστικές παροχές ή παροχές-ψίχουλα. Για τον λόγο αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ζητήσει να γίνει ενδελεχής έλεγχος των δυνατοτήτων αναφορικά με κονδύλια που είναι πιστωμένα σε διάφορους κωδικούς αλλά είναι ανενεργά σ’ αυτή τη φάση.
Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση και για το εάν η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία αντανακλά και στην κοινωνία.
Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό εκτιμήθηκε ότι η βελτίωση του κλίματος στην οικονομία θα αποτιμηθεί από τους πολίτες ως ευόδωση των προσπαθειών της κυβέρνησης, αλλά επισημάνθηκε το επικοινωνιακό έλλειμμα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως η κυβέρνηση δεν απευθύνθηκε στις πλατιές μάζες για να εξηγήσει την σκοπιμότητα των μέτρων που έλαβε, την πιθανή απόδοσή τους και τον χρόνο λήξης της «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» που έχει επιβληθεί.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα