Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αγωνιζόμενους μοτοσικλέτας, πρωταθλητής Ελλάδας και δημοσιογράφος, ο Αλκης Συνιώρης, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 38 ετών σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη σήμερα (16/7) το πρωί στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη στο ύψος της οδού Αγίου Ιωάννου, όταν οδηγός φορτηγού παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και προσέκρουσε στη διερχόμενη μοτοσικλέτα του – η οποία στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Η Τροχαία Ελληνικού διενεργεί προανάκριση για το δυστύχημα.

Ο Αλκης Συνιώρης γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1972. Σπούδασε Διεύθυνση Φωτογραφίας και αργότερα αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Σταυράκου. Το 2008 πήρε το πτυχίο της Σχολής Προπονητών Θαλάσσιου Σκι από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Αγωνίστηκε τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσικλετών όσο και σε ευρωπαϊκούς αγώνες ταχύτητας και Supermoto την περίοδο 1996 – 2008. Το 1996 αναδείχθηκε κυπελλούχος του «Piaggio Trophy» και δεύτερος στο θεσμό «Yamaha BW’S Cup».

Το 2002 κέρδισε στην κατηγορία των Superbikes σε 24ωρο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Endurance στο Οσερσλέμπεν της Γερμανίας, αλλά και την κατηγορία 450 κ.εκ. σε αγώνα του Ευρωπαϊκού κυπέλλου Supermoto 450cc.

Ακολούθησε, το 2003 και το 2004, η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας στην κατηγορία Supersport 600cc, ενώ το 2007 ο Αλκης Συνιώρης έγινε πρωταθλητής και του Βαλκανικού Supersport 600cc.

Από το 1998 εργαζόταν, παράλληλα, στα κορυφαία ελληνικά περιοδικά μοτοσικλέτας, σε τηλεοπτικές εκπομπές και στην τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του MotoGP.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας