
Δεκάδες χιλιάδες αδέσποτους σκύλους σκοτώνει η κυβέρνηση του Ιράκ
Σε πρακτικές του εποχής του Σαντάμ Χουσεΐν επανέρχεται η ιρακινή κυβέρνηση με εκστρατεία εκκαθάρισης των αδέσποτων σκύλων στην πρωτεύουσα. Πενήντα οκτώ χιλιάδες σκύλοι έχουν δολοφονηθεί εν ψυχρώ το τελευταίο τρίμηνο από ομάδες σκοπευτών της αστυνομίας στη Βαγδάτη και τα περίχωρα.
Σε πρακτικές του εποχής του Σαντάμ Χουσεΐν επανέρχεται η ιρακινή
κυβέρνηση με εκστρατεία εκκαθάρισης των αδέσποτων σκύλων στην
πρωτεύουσα. Πενήντα οκτώ χιλιάδες σκύλοι έχουν δολοφονηθεί εν ψυχρώ το
τελευταίο τρίμηνο από ομάδες σκοπευτών της αστυνομίας στη Βαγδάτη και τα
περίχωρα.
Σε κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται ότι 20 ομάδες, αποτελούμενες από σκοπευτές και κτηνιάτρους, κινούνται στη Βαγδάτη και τα περίχωρά της αναζητώντας και θανατώνοντας αδέσποτα.
Η αύξηση στον πληθυσμό των αδέσποτων σκύλων (εκτιμάται ότι φθάνει το 1,5 εκατ.) συνδέεται κατά τραγική ειρωνεία με τη βελτίωση σε ορισμένες πτυχές της καθημερινής ζωής στη Βαγδάτη, επτά χρόνια μετά την επέμβαση του 2003 για την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.
Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για επιθέσεις σκύλων σε κατοίκους της ιρακινής πρωτεύουσας. Πάντως, στοιχεία για τον αριθμό επιθέσεων από αγέλες αδέσποτων σκύλων σε πολίτες δεν έχουν δοθεί.
Οι σκοπευτές βγαίνουν στους δρόμους από τις 6 το πρωί σε συντονισμό με τις δυνάμεις ασφαλείας, ώστε να μην εκληφθούν ως αντάρτες. Ειδοποιούνται επίσης οι κάτοικοι για να μην μαζέψουν από το δρόμο τα δηλητηριασμένα κομμάτια κρέας που πετούν για να παρασύρουν και σκοτώσουν τους σκύλους.
Υπό τον Σαντάμ Χουσεΐν οι δολοφονίες των σκύλων ήταν συνήθης πρακτική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Βουλή: Ο μοναδικός βουλευτής που ψήφισε κατά σε όλες τις άρσεις ασυλίας – Πιο «γαλάζιος» και από τους «γαλάζιους»
- Ολλανδία: Η εισαγγελία ζητά ποινή κάθειρξης 30 ετών για Σύρο που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
- Εκτόξευση σχεδόν 25% στις τιμές αεροπορικών εισιτηρίων – Σε κλοιό πιέσεων οι εταιρείες
- LIVE: Μπόρνμουθ – Λιντς
- LIVE: Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι
- Εντι Ράμα: «Χιούμορ» η ατάκα για τον Πλάτωνα – Τι είπε για συνυποσχετικό παραπομπής στη Χάγη για ΑΟΖ


