Με τη φράση «η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα» κλείνει επιστολή που έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, με την οποία γίνεται ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα με επιστολή-βόμβα στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το χτύπημα είχε στοιχίσει τη ζωή του στον στενό συνεργάτη του κ. Χρυσοχοΐδη, Γ.Βασιλάκη.

Η επιστολή έχει αποστολέα τον «Θανάση Κλάρα» (σ.σ. το όνομα του Άρη Βελουχιώτη) με διεύθυνση κατοικίας «Αγωνιστών 40, Αθήνα». Ο φάκελος φέρει ένα μικρό κόκκινο αστέρι στο κλείσιμό του.

Παρ’ ότι έφτασε με τον ταχυδρομικό σάκο, δεν έφερε σφραγίδα του ταχυδρομείου, είχε ωστόσο επικολλημένα δύο γραμματόσημα.

Πέραν των επιχειρησιακών δεδομένων που παρατίθενται με λεπτομέρειες, επιχειρείται ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, ενώ διατυπώνονται απειλές προς τους εκπροσώπους του πολιτικού, οικονομικού συστήματος και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν το περιεχόμενο της επιστολής οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Όπως
έλεγαν χαρακτηριστικά, δεν την αξιολογούν ως «σοβαρή»,
καθώς διαπιστώνουν διαφορές ως προς την συνδεσμολογία (άλλα υπολείμματα
βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης και διαφορετική συνδεσμολογία περιγράφει
ο συγγραφέας της επιστολής), ενώ εκτιμούν ότι η οργάνωση που θα αναλάμβανε την ευθύνη μιας τέτοιας πράξης θα έστελενε προκήρυξη σε ύφος ανάλογο άλλων προκηρύξεων τρομοκρατικών
οργανώσεων και όχι μέσω
μιας επιστολής.

Πέραν τούτου, συμπληρώνουν οι αξιωματικοί της
Αντιτρομοκρατικής, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί στοιχεία που έχουν ήδη
δημοσιοποιηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο