
Τα πρώτα βήματα για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων κάνει η Κούβα
Σύντομα θα αφεθούν ελεύθεροι οι πέντε από τους 52 πολιτικούς
κρατούμενους στην Κούβα, μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας.
Για «θετικό σημάδι» κάνει λόγο η Ουάσινγκτον.
Σύντομα θα αφεθούν ελεύθεροι οι πέντε από τους 52 πολιτικούς
κρατούμενους στην Κούβα, μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας. Για «θετικό σημάδι» κάνει λόγο η Ουάσινγκτον.
Η Καθολική Εκκλησία της Κούβας επικοινώνησε με πέντε κρατούμενους και τους ενημέρωσε ότι πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ θα τους επιτραπεί να μεταβούν στην Ισπανία.
Οι υπόλοιποι 47 θα απελευθερωθούν μέσα στους επόμενους τρεις έως τέσσερις μήνες.
Μετά την απόφαση αυτή, ο φυλακισμένος Γκιγιέρμο Φαρίνας, σταμάτησε την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε εδώ και τεσσερισήμισι μήνες.
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον χαιρέτισε την κίνηση, λέγοντας ότι παρά το γεγονός πως έχει καθυστερήσει αποτελεί ένα θετικό σημάδι.
Εν τω μεταξύ, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε από την Αβάνα ότι η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων ανοίγει ένα νέο πεδίο για την οριστική διευθέτηση του θέματος των πολιτικών κρατουμένων.
«Αισθανόμαστε μια τεράστια ικανοποίηση» δήλωσε.
Η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάβι Πιλάι χαιρέτισε την απόφαση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι πρόκειται για μια «αρχή για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο νησί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Η Nova φέρνει τη νέα εποχή συνδεσιμότητας
- Ανδουλάκης προς ΝΔ: «Είστε ένα σύστημα εξουσίας αδίστακτο, χωρίς κανέναν ηθικό και αξιακό φραγμό»
- Κρεμλίνο: «Έτοιμος ο Πούτιν για ρόλο μεσολαβητή στον πόλεμο με το Ιράν»
- Με Φαλ στη Λιόν ο Ολυμπιακός – Πέντε παίκτες έμειναν στην Αθήνα
- Σαμαράς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνώνυμη της διαφθοράς
- Η απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις κατηγορίες Κωνσταντόπουλου
